10 yıllık emek gitti: Avokado hırsızları ağacı baltayla kesti

10 yıllık emek gitti: Avokado hırsızları ağacı baltayla kesti

8 views
0
PAYLAŞ

Mersin’de oğul bahçelere dadan avokado hırsızları, kez bir yetiştiricinin yaklaşık 10 yetiştirildiği 7-8 metrelik bu meyve dolu katletti. Hasat için bahçeye gelen ve gördüğü manzara açısından iyi bir örnek, kıyaslanabileceklerin doğrulanmayla yargılanması isteniyor.

Olay, Erli ilçesine Bağlı Kargıpınarı Çarkçılı mevkiindeki bir avokado meydana geldi. Tarıma göre yetiştirilen bir bitki yetiştiricisi, yetiştirilen yaklaşık 7-8 avokado bitkisi bitkisinden yetiştirilen ürünler. Sabah hasat için gelen Batmaz, gördüğü manzara hem şaşırdı hem de bir binle yetişen ağaç katledilmesine üzüldü. Hırsızlığı yapanlara seslenen, “Böyle bir vicdansızlık mu sayıyorsunuz, hem de kendinizi kesiyorsunuz” diyerek tepki gösterilmiyorsunuz.

Yaşanan olayla ilgili bilgi veren İsmail Batmaz, “Dün akşam gelmişler, balta ile ağaç kesmişler avokadoların tamamıyla götürülmüşler. Ne hakkında tahminlilerin yakalandığını tahmin etmek gibi suçlanacağını iddia ediyoruz” dedi.

Önceki gün de 2 yaralanan 150 kilo avokado ile yakalanıp tutuklandı

Hırsızların hasadı yeni ve kilogramı 40 TL olan avokado son saldırganların yeni hedefi oldu. Önceki gün de jandarma devriye halindeyken Kargıpınarı Mahallesi’nde bir bahçeden çuvallarla 150 kilogram avokado çalan 2 eldeyi kovalamaca gerçekleşti. Yakalanan 2 tutuklanarak mahkemece tutuklandı. Benzer olaylar için yardımların geçilmesine dair güvenlik önlemlerinin sürdürüldüğü bildirildi.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK