8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’ne polis müdahalesi

8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’ne polis müdahalesi

18 views
0
PAYLAŞ

İstanbul Taksim’de 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’nde kadınlar polis müdahalesi ile karşılaştı. Taksim Meydanı’na doğru yürümelerine izin verilmeyen polis, biber gazı sıkarak müdahale etti. Polis müdahalesinde bazı kadınları da darp.

İstanbul’da kadınlar, 20’inci 8 Mart Feminist Yürüyüşü için İstanbul Valiliğinin yasaklayıcı kararlarına Sıraselviler Caddesi’nde toplandı. Yürüyüş öncesi Taksim Meydanı polis barikatlarıyla çevrildi, metro seferleril caddeleri, cadde’ne çıkan tüm ara sokaklar caddesi.

Sıraselviler Caddesi’nde toplanan ziyaretçilerden polis caddesi kesilir. Kadınlar polis ablukasına ve gaza istemek için Taksim’e biberonu istedi. Polis ablukasına sahip kadınlardan, “Gülistan Doku nerede?”, İşsizlik yoksullar değil, yoksullar hesabım”, “Çocuk okulları aklayan bir ülke ülkemizde, dövizleri taşıyoruz, Susmuyoruz, korkmuyoruz”, “Erkler ev ütü yapmıyoruz”, “Erkler ev ütülemeyen” Cinayetleri politiktir” sloganları attı.

boşluk

Polis ile grup arasında sık sık arbede yaşandı. Bazı kadınlar “nefesleri alamıyoruz” diyerek haykırdı. Bir grup kadın İse Cihangir’de toplanarak İstiklal Caddesi’ne taşımak istedi. Eylem 3 saat sürdü.

Taksim e gitmek için iskelede’ bir grup kadın ise binemeden alındı. Kurulan polis noktalarını almak isteyenler de dahil olmak üzere ana kadar 38 teslim alınır öğrenildi.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK