Adana üretim üssü oluyor

Adana üretim üssü oluyor

58 views
0
PAYLAŞ

Türkiye’nin büyük gruplarının sanayisi Adana, yaklaşık 170 sanayi geçmişine dayalı ve büyük ölçüde bir boyuta ulaşımınnda ulaşımda. Türkiye’nin yatırım geliştirme, istihdam ve geliştirme geliştirme hedeflerine yönelik geliştirmeler, Adana’daki planlama merkezleri ve üretim tesislerine yönelik organize sanayi bölgeleri ve küçük sitelerinin ilgili bölümleriyle ilgilenir.

Sanayide ilk adımlarını, Çukurova’nın ilk adımlarını, bereketli yetişen bir yerde olmak gibi birçok ürün sayesinde, bir yandan kapsamlı üretimlerini son teknolojilerle sürdürerek, bir bölgede yer alan 6 organize sanayi bölgesi, 6 küçük sanayi sitesi ve 4 organize sanayi bölgesi çevresinde eğitim ile hizmet vermeyi hedefliyor.

Adana, mevcutta Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), Kozan Organize Sanayi Bölgesi, Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Serbest Bölgesi, 3194 Yumurta Sayılı İmar Kanunu Kapsamında İlgili Belediyelerce Planlanmış Sanayi Alanları, Doğu Yüreğir Küçük Sanayi Sitesi 1. Etap , Seyhan Küçük Sanayi Sitesi, Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi, Metal İşleri Küçük Sanayi Sitesi, Kozan Küçük Sanayi Sitesi, Ceyhan Küçük Sanayi Sitesi, İmamoğlu Küçük Sanayi Sitesi’de yaklaşık 60-61 bin dekar üretim alanıyla Türkiye’nin önemli bir sanayide bulunan biri konumunda yer alıyor.

Yakın Hedef Adana, Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi, Ceyhan Karma Organize Sanayi Bölgesi, Kimya İhtisas Organize Bölgesi, Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi, Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi, SASA Münferit Sanayi Bölgesi, AOSB 4. Etap Genişleme Alanı, Tekstilkent, Ayakkabıcılar Sitesi,

Mahrukatçılar, Mobilyacılar Sitesi, Sarıçam ve Yüreği Küçük Sanayi, Gıda Toptancıları, Matbaacılar, Hurdacılar Sitesi’nin verisiyle, toplamda 74 bin dekarlık yeni büyüme hedefiyle gelişme ile tasarımın sahip olduğu, teknoloji sanayide sanayide öne çıkmayı hedefliyor.

Ceyhan petrokimya ve kimya ürünleri merkezi oluyor

Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi 17.10.2007 Resmi Gazetede yayımlanarak 13.419 dekar alanında ilan edildi. Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi, hem sektörde hem de endüstriyel bir tesis olma özelliğini taşıyor.

Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nde 1, inşa edilecek Ceyhan Polipropilen Üretim Tesisi’nin temelleri 9 Ekim 2021 tarihinde atıldı. Türkiye’de özel yatırım sektörlerinden biri olacak en büyük sanayi biri olan 2025 milyon dolar net pozitif katkı sağlayacak.

Ceyhan Polipropilen tarımdan otomotiv tesisleri, üreteceği madde ile tarımdan sanayi sanayiye, sanayiye yönelik, sanayiye yönelik, ilaç ve sağlık sektörüne alanında Türkiye’ye yönelik olacak.

Adana’nın Ceyhan -Yumurtalık ilçeleri bölgede ayrıntılı kimya Adana Ceyhan ihtisas OSB altyapı ve izinleri sürüyor. Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi; Adana Valiliği alındısında Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, Ceyhan Ziraat Odası ve Ceyhan Ticaret Borsası ile ortak proje olarak plan. Kocaeli Geb’in geleceğine yönelik planlar Kocaeli Geb. Anadolu ve Güneydoğu’ya ulaşım eğitimi, uluslararası havaalanı, tem trenu limandan faydalanmayana yakınlığı ve eğitim almak için Ceyhan’a gidecek.

Ceyhan Karma Organize Sanayi Bölgesi

Cey Karma Organize Sanayi Bölgesi, planlanan süregelen il simülasyonun Adana’da tamamlanmasının ardından Türkiye’nin’inci OSB’si 288 kurtarıldı. Güneyinde Yumurtalık Serbest Bölgesi, Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi, bitirilen Erzin OSB, bölge 4, güneyde yumurtalık yolundan yolların, Ceyhan’ın yollarında, Ceyhan’da

arası duble yol olmasıyla güçlü olması sahip olan Ceyhan Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde iç yol devam etmektedir. Ceyhan Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde 1. Etap alanında kamulaştırma çalışmaları olup, 64 firma girişim planlanmıştır. 2. Etap yapılacak olan, 55 firmaya yerleştirmeye ve yer planlamasını planlamaya yönelik operasyonlar.

Sarıçam Adana Organize Sanayi Bölgesi bölgesi

Türkiye’nin en büyük organize sanayin biri olan Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde devam ediyor. Adana-Ceyhan D-400 Karayolu üzerinde, Yakapınar’ın üretimi tarıma yönelik olmayan alan üzerine kurulu Adana Organize Sanayi Bölgesi, yüzde 100 doluluk oranıyla, 478 bin kişiye yakın istihdam sağlıyor. Adana Organize Sanayi Bölgesi 4. Genişleme Alanında temellendiriliyor.

Sarıçam’da 9 yeni küçük sanayi sitesi kuruluyor

Kent içinde elverişsiz koşullarda uygulanmakta olan sektörlere yeni altyapılar planlandı. Buna göre Tekstilciler, Ayakkabıcılar, Mobilyacılar, Mahrukatçılar, Gıda Toptancıları, Matbaacılar, Hurdacılar, Sarıçam ve Yüreğir Küçük Sanayi sitelerinin yapılması planlandı.

İlgili alanlar 1.000’lik ve 5.000’lik imar planlara işlendi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili.

Karataş Tarıma Dayyalı İhtias Sera Organize Sanayi Bölgesi

Adana’daki iklim uyumlu ve uyumlu sayısal toplam 3.184 dekar arazide Sera OSB hedefleniyor. Sahada 38 dönümlük modern sera biri olması bekleniyor. Sahanın yer seçimi kesinleştirilmiş olup Sera A.Ş. ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında protokol imzalanmıştır. Kıyı kenar ile ilgili olarak yapıldıktan sonra başlanacak. Tamamlandığında 3 bin ile ilgili ulaşılacak bölgede, tarımdan elde edilen katma değerin hedefleniyor.

Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi

6.500 dekar alanda Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi planlandı. 19.000 dekar alanı olan organize sanayi bölgesi için yer seçimi kesinleşti. Kıyı-kenar gözden geçirme çalışmaları da tamamlandı.

Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarım Şurası’nda zikredilen 16.500’den itibaren kullanılan Su Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye’de bir ilk olacak.

Yumurtalık SASA Münferit Sanayi Bölgesi

SASA’nın Yumurtalık bölgesinde kuracağı dev sanayi tesisinin ilk ayağı liman, ikinci ayağı polipropilen tesisi olacak. Yatırımın diğer etapları ise rafineri ve aromatikler ile ilgili olan kimyasal oluşturacaklardır. Erdemoğlu Holding, Adana’daki tesislerinde yarım asırdır, ve sağlık ambalaj sanayi, ham madde tekstil sanayi, ve sağlık ambalajında ​​sanayi, rafinerinin ilk kalıp, liman olacak. Şirket, ikinci adımda Polipropilen tesisi yapacak. Yatırımın diğer etapları ise rafineri ve aromatikler ile ilgili olan kimyasal oluşturacaklardır. Daha önce yaklaşık 12 milyar dolar olarak hesaplanan yatırım ise 20 milyar dolar olarak revize edildi.

Sanayi iki alanlarından çıkmak

Adana Sanayi Odası’ndan bilinen görülebilir ve yeni üretim merkezleri ile alanları şu şekilde:

mevcut üretim merkezleri

Adana Organize Sanayi Bölgesi : 22.900 dekar

Kozan Organize Sanayi Bölgesi : 1.630 dekar

Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi : 5.360 dekar

Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi : 1.820 dekar

Yumurtalık Serbest Bölgesi : 4.600 dekar

Doğu (Yüreğir) Küçük Sanayi Sitesi 1. Etap

Seyhan Küçük Sanayi Sitesi

Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi

Metal İşleri Küçük Sanayi Sitesi

Kozan Küçük Sanayi Sitesi

Ceyhan Küçük Sanayi Sitesi

İmamoğlu Küçük Sanayi Sitesi olmak 7 sitenin 9.021 dekar

Yeni üretim merkezleri:

Ceyhan

Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi : 13.419 dekar

Ceyhan Karma Organize Sanayi Bölgesi : 1.210 dekar

Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi : 28.020 dekar

Karataş

Tarıma Dayalı İhtisas Sera Org. Sanayi Bölgesi 3.184 dekar

Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi : 6.500 dekar

Sarıçam

AOSB 4. Etap Genişleme Alanı : 1000 dekar

Tekstilkent : 509 dekar

Ayakkabıcılar Sitesi : 261 dekar

Mahrukatçılar Sitesi : 3.617 dekar

Mobilyacılar Sitesi : 1.242 dekar

Sarıçam ve Yüreğir KSS : 281 dekar

Gıda Toptancıları, Matbaacılar, Hurdacılar Sitesi : 7.000 dekar

Yumurtalık

SASA Münferit Sanayi Bölgesi 10.000 dekar

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK