Adana’da 4 milletten 250 anne buluştu

Adana’da 4 milletten 250 anne buluştu

2 views
0
PAYLAŞ

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) iş birliği ile sosyal uyum operasyonları kapsamında 4 milletten oluşan 250 yerel ve göçmen annenin bir araya geldiği sosyolog Kültürel genişlemenin toplanması ve toplu olarak kaynaşması amacıyla “Anneler Buluşuyor” ekinliği düzenlendi.

Sosyal uyum etkinliklerinde aynı mekanları paylaşıp daha önce kavramlardan geçmemiş topluluklara paylaşımda bulunmaları için sosyal temas imkanı tanındı. Anneler ile yapılan çalışmalarda yaşam kültürü perspektifinde olumlu etkiler meydana gelir.

Yine göçmenlere kültür, sanat, eğitim, sağlık tanıtım amaçlı mekan ve çevreleri tanıtmak ve yerel gruplar ile kaynaştırmalarına olanak sağlamak.

Kentin göçmenlerinden kaynaklanarak giderebilmek için kamu kurumları ve sivil toplum işletme ile birlikte yapılmaya devam edildiği bildirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanı içindeki göçmen ve mültecilerin mevzuatı dahilinde sağlık, istihdam, hukuk, ağırlıklı insanlara yönelik toplumsal destek hizmetleri ve sosyal hizmet dışı kamu hizmetlerine erişimlerinin yükleri için danışmanlık hizmeti sunumu, hizmet sağlayıcılarının kapasitelerinin toplamları, yerel toplulukla göçmen toplulukları arasında toplumsal uyumun amaç Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ile birlikte yürütülüyor “Entegre Hizmet Temini ve Sosyal Uyumu Belediye Göçmen ve Mülteci Merkezi İle Destekleme” projesi çerçevesi Göçmen Koordinasyon ve Uyum Merkezi’nde çeşitli elde ediliyor yürütülüyor.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK