Ağabeyi, 1993 yılında PKK’ya katılan kardeşine teslim ol çağrısı yaptı

Ağabeyi, 1993 yılında PKK’ya katılan kardeşine teslim ol çağrısı yaptı

9 views
0
PAYLAŞ

Adana’da bir ağabey, 1993 yılında PKK terör terörüne katılan kardeşine teslim ol operasyonunda bulundu. Acılı ağabey aynı zamanda, HDP’nin terörü estirdiğini, terörist yetiştirdiği ve çocukları suça itiyorsun diyerek kapsaman istendi.

Adana’da yaşayan 57 yaşındaki Mehmet Tulğay, kardeşi olan Ali Tulğay’ın 1993 yılında henüz 16 yaşında terör örgütü PKK’ya katılarak dağa çıkacağını belirtti. Ağabey, şu an 46 yaşında olan kardeşine teslim ol operasyonda bulundu.

“En yakın karakola teslim etmek istiyoruz”

Acılı ağabey Mehmet Tulğay,” Benim kardeşim 1993 yılında Diyarbakır Tepecik Köyü’nde oturuyordu. Babam ile beraber hayvanlara ve bahçeye bakıyordu. Mardin Şenahmet Köyü’nde terör terörüne katıldı. Biz buradan kendisine sesleniyoruz. En yakın karakola teslim etmek istiyoruz. hiçbir sıkıntı yaşamayacak. En ufak ceza almayacak. Pek çok aile üyesine seslendi. Biz de sesleniyoruz. Kardeşimin teslim edilmesini istiyorum” dedi.

“Diyarbakır ailelerine destek verdik”

Çocuklara dağda olan ailelere destek verenler dile getiren Mehmet Tulğay, Teröriste yardım eden Diyarbakır Mişmil ilçesine ikamet eden kardeş KT benim öz kardeşim oluyor. Televizyona bir görüşme vermiş, Kürt halkından özür dileyip benim devletten para devraldığını iddia etmişti. Ben de şimdi savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacağım. Maddi ve manevi tazminat davası açacağım. Ben terörist ailelerine değil, binanın önündeki yüreği yanan ailelere destek için gitti. Kimse bize bir kuruş para gelir. Biz kendi masraflarımızı kendimiz ödedik. Bunlar da bellidir. Biletin alındığı ve kim ödediği bellidir. Bunu da ispatlayacaktır. Savcı bunu araştıracak ve ben konuyu yeniden gündeme getireceğim. Biz şerefimizi namusumuzu yerde bulmadık ki satalım. Ben devletimizin yanındayım” diye konuştu

“HDP’nin hamileliğini istiyorum”

Kan aktığını ve HDP’nin vücudunu isteyen Mehmet Tulğay,” Kan parasını alıyorsunuz ve kendi cebinize koyuyorsunuz. İki tarafı da mağdura karşı. Kız kaçırma oluyor, barışmanızı sağlıyorsunuz ve para alıyorsunuz. Onu da cebinize alıyorsunuz. Gece bu sokaklarda mahalle komisyonu içindekilerin içine giriyor. Terör estiriyorsunuz. Terörist imalat yapmak. Çocuklarımızı suçluyorsunuz. Eylem zamanlarında yapmadığınız şeyler kalmadı. Çocuklarımızın beyinlerini yıkıyorsunuz. Kaç tane ailenin çocuklarını HDP binasında bekletiniz günlerce, bir çıkış yolu bulunca ya Avrupa’ya gönderdiniz ya da dağa çıkardınız. Görgü tanıkları var. Dağdan inen ve bu şekilde ifade verenler var. Biz açık açık söylüyoruz” şeklinde konuştu

“Adana Emniyet Müdürü ve TEM Şubeye teşekkür ediyorum”

Diyarbakır annelerine destek gitmek için kendisine düşman olan kardeş K.S’ye de seslenen Memet Tulğay,” Ben seni 5 yıl tutmasaydım bugün öldütün. Çünkü senin beynini de yıkamışlar. Adana İl Emniyet Müdürü ve Adana Terörle Mücadele Şube Müdürü’ne teşekkür ediyorum. Verdiğimiz bilgilerle Kenan Soylu’yu yakalayarak 5 yıl boyunca hapishanede tutuldular. En yakın 20-30 tane daha insanı dağa çıkaramadı” diye konuştu.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK