Akdeniz Belediyesi mahalle kültür ve sanat evlerinde birçok kurs veriliyor

Akdeniz Belediyesi mahalle kültür ve sanat evlerinde birçok kurs veriliyor

12 views
0
PAYLAŞ

Mersin’in merkez ilçesi Akdeniz Belediyesi mahallesi kültür ve sanat evlerinde, okuma-yazma kursundan giyim, kuyumculuk ve kuaförlük gibi farklı alanlarda verilen kurslara gitmek için turist olarak katılıyor. Kurslar kadınlar sayesinde okuma-yazma öğreniyor, kazandıkları mesleki beceri sayesinde de aile bütçesine katkı sağlıyor.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı mahalle kültür ve sanat evlerinde, uzman eğitmenler eşliğinde, farklı alanlarda çeşitli kurslar ve mesleki beceri eğitimleri verilmektedir. Özellikle Akdenizli kadınların yoğun ilgi gösterdiği mesleki kurs ve eğitimler sayesinde kadınlar, bir yandan meslek ve beceri kazanıp tahminini daha iyi değerlendirebiliyor, kimisi de kendi atölyesini barındırabiliyor veya başka firmalarda işe mektupları üretim dahil oluyor.

Çilek Mahallesi’nde hizmet veren mahalle kültür ve sanat evinde bugün itibariyle 5 farklı alanda kurs ve eğitim veriliyor. Merkezde okuma-yazma kursuna 34 kişi, giyim kursuna 37 kişi, zeka oyunları kursuna 28 kişi, kuaforluk kursuna 31 ve kreş hizmetine 30 olmak üzere başlangıçta 160 kişi devam ediyor.

Karaduvar Mahalle Kültür ve Sanat Evi’nde de 3 eğitmeninde verilen kuyumculuk işletme kursuna 40, dikiş-nakış kursuna 35 ve kursiyer çocukları oyun odası 45 olmak üzere 120 vatandaş devam ediyor. Kendilerine bu imkanı sunan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü görevlilerine teşekkür eden mahalleli kadınlar, kurslar sayesinde meslek sahibi olup aile bütçelerine katkı sunabildiklerini belirterek kendilerine olan özgüvenlerinin ortaya koyduğunu dile getirdi.

“Yeni projelerimizle Akdenizli kadınların yanında olmaya devam şirketi”

Göreve geldiği ilk yerlerden beri Akdenizli çocukların olumlu sonuçlarını yaptıklarının tepesinden Başkan Gültak, Turgut Reis Mahallesi’nde 11’inci mahalle kültür ve sanat evinin sonuçlarını hizmet çize sunduklarını söyledi. 12’nci kültür evini de Huzurkent’te hizmete çalıştıklarını vurgulayan Gültak, “Mahalle Kültür Sanat ve evlerimizde gördüğümüz kurslar sayesinde, şimdiye dek ihmal edilen Akdenizli kadınlar meslekiyor, kimi öğrendiklerini daha da ilerletip kendisine atölye açmaya ve üretip satışa devam etmeye devam ediyor. Kadın emeği diyarında veya festival, şenlik gibi etkinliklerde de kadınlar, ürettikleri el emeği göz nuru çocukları satabiliyor. Hep birlikte ‘güçlü kadın güçlü aile, güçlü aile güçlü toplum, güçlü toplum da güçlü devlet’ anlamına geliyor.Bu nedenle Akdenizli kadınlar ve onların geleceği için yeni projeler üretmeye devam kampanyası” diye konuştu.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK