Akkuyu NGS’nin 1’inci ünitesine ait turbo jeneratörü sahaya ulaştı

Akkuyu NGS’nin 1’inci ünitesine ait turbo jeneratörü sahaya ulaştı

41 views
0
PAYLAŞ

Akkuyu Nükleer’ santrali’nin 1 güç ünitesine ait endüstriyel’ ana teçhizat olan stator, turbo rotoru ve endüstriyel tesisteki Doğu Deniz Kargo Terminali’ne teslim edilir.

Toplam yük bin ile üzerindeki araçlardan en büyük, 430 metrelik boyu ile turbo jeneratör statoru. Turbo jeneratörü ile birlikte teslim alınan tüm ekipmanlardan turbojeneratör rotoru 260 ton, küçük çaplı gövde gövdesi 240 ton, düşük basınç gövdesi gövdesi ise 147 ton.

Ağır ekipmanların gemiden indirilmesi için bin 250 tonluk kapasitede kullanılmış Zoomlion ZCC 12500 paletli işlenir. Türbin aracı araçlarından indirildikten sonra sonra da Akkuyu modüler ile özel platformdan aktarılır ve doldurulan da Akkuyu GS inşaat sahasındaki bölümdeki bölümde. Ekipmanların gemiden indirip işlemi 7 gün sürdü.

Akkuyu Nükleer A.Ş Genel Müdür Birinci yardımcı ve Nükleer Güç Santrali Yapı işlerinden Sergey Ancak konuyla ilgili hakkında şunları söyler:

“Turbo jeneratörün statoru, bir kaza santralin en ağırdırdır. Bu yolla ilerleterek kendine hastır. Yakın yakın, başka bir düşük sıcaklıktaki gövdenin ve sesi tamamlamasını sağlamak için hazırlıkların da tamamlanmasını bekliyoruz. Bu yıl, ilk ünitenin binasının ana planının kurulumuna başlamayı düşünüyoruz.”

Akkuyu NGS meydana gelen turbo jeneratör, rotor ve stator olmak üzere iki ana parçadan oluşur. 12 metre yapı oluşturucu üç boyutlu silindirik olan sabit statorun içinde güçlü bir mekanik enerji olan olan bir rotor. Bu ekipmanları mekanik enerjinin elektrik enerjisine kavuşmasını sağlıyor.

Akkuyu NGS’nin buhar türbinlerinin tasarımı bir yüksek ve orta basınç silindiri (YOBS) ve iki düşük basınç silindiri olmak üzere üç bölümden oluşur. Her modül, için buharın kanatlı bir silindir bağışlanıyor. Buhar, YOBS’den türbini döndürüyor ve elektrik üretmektedir.

Nükleer Düzenleme A Kurumu ile Akkuyu Nükleer Ekipmanların kabul işlemleri. ve eğitim eğitimiliği görevleri üstlenen AAEM Limited Şirketi hazır de hazır bulundu. En yüksek kalite standartlarına göre yapılan denetimin hazırlıkları, Nüfuzhane deniz yoluyla Akkuyu GS inşaata teslim edilir. Ekipman kurulumu çalışmaları için teslim edilmeden önce, nakliye nakliyesi sağlamlığını doğrulamak için özel bir komisyon tarafından giriş denetiminin yapılması. tasarımın ve diğer işlemleri tamamlayabilirsiniz.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK