Anamur’da çevre temizliği seferberliği

Anamur’da çevre temizliği seferberliği

5 views
0
PAYLAŞ

Mersin’in Anamur’da tasarruf elde etmek amacıyla “Temiz deniz, temiz dünya” temasıyla orman işletme müdürlüğü ekipleri ve gönüllüler çevre temizliği yaptı.

Dünya Çevre Haftası gruplarını kapsayan Dragon Asma Köprüsünde bir araya gelen ekipler ve gönüllüler daha sonra 40 kilometrelik Anamur sahili başta olmak üzere, su kaynakları ve dinlenme hayatlarını çevre temizliği yaptı. Etkinlikte geri dönüşüm ekiplerine teslim edilmek üzere torbalar dolusu çöp toplandı.

Etkinlik sonunda bir açıklama yapan Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş, Anamur’un yaklaşık 40 kilometrelik sahilinin taşıdığını belirterek, “Te denizimiz, temiz dünya temasıyla sahillerimizde, su kaynaklarımızda, dinlenme yerlerinde, yol kenarlarında yapmış olduğumuz çöp avı sonuçlandı. Anamur’da Dünya Çevre Günü’ne temiz bir şekilde gireceğiz” dedi.

“Çöplerin geleceğini de kirletiyor”

Dağ başına bırakılan çöplerin bile rüzgarı ve farklı incelemeyle bir şekilde denize ulaştığını hatırlatan Gübeş, “Denize ulaştığı da deniz kabul etmiyor ve geri bize geri dönüyor, çöpünüzü geri alınıyor diyor. Bugün bu çöpleri topluyor. Ancak bir kısım çöpleri toplayamıyoruz. Parçalara ayrılıp mikron seviyesine geliyor. Bu parçaların besin maddelerinden balıklar tüketiyor.Çöplerin geleceğini kirleteceğini göz önüne alarak çevremize çöp atmayalım” diye konuştu.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK