Başkan Bozdoğan: “4 yılda 50 tane koruluk yaptık”

Başkan Bozdoğan: “4 yılda 50 tane koruluk yaptık”

6 views
0
PAYLAŞ

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Kırklarsırtı Mahallesi’ne yaptırılan park ve yeşil bölgenin açılış törenini gerçekleştirdi. Tarsus’un yeşil alan tuzunu artırdığını söyleyen Bozdoğan, “Kentimiz büyük bir kent. Artık 440 bine ulaşan bir nüfusa sahip bir kent. Şunu takdir edeceksiniz ki İstanbul gibi yerlerde yeşil yiyeceklerin betona oranı 2.2.Tabii ki bu giderek insan yükünün daha kötü bir şekilde etkileri.Görevinin geldiğimizde Tarsus’taki oran 9.2’ydi.Şu an 13.2’ye çıktı” dedi.

“4 yılda 50 tane koruluk yaptık”

Kentin nefesi olan yeşil alanları her daim artıracağını kaydeden Bozdoğan, “Ciddi bir şekilde yeşil alan yetiştirmeye çalışılıyor. 45 tane yeni park yapıldı. Tarsus’ta tek bir tane koruluk alanı yoktu. 4 yılda 50 tane koruluğun yapılması önemli bir rakam. tek bir amacımız var.Nerede bir boş yer olursa bir an önce yeşil alana çevirmek, insanların isteklerine göre hareket etmek.Her zaman söylediğim bir söz var ‘Tarsus Belediyesindeki para insanlar parası’.Halkın parasını da aktif bir şekilde halk için kullanımı benim en büyük isteklerim Yani ‘Başkan getirmek istedi, bu yapıldı’ değil, halk istedi.Halkın isteklerine göre yapıldığı olayı benim için daha önemli.Tabii bunda başı çeken muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Birlikte yol yürüyoruz. Bizim başarısızlığımız, muhtarların başarısızlığıdır. Muhtarların başarısızlığı, belediye başkanlığının başarısızlığıdır. Ama bir gerçek var artık. Bu kentte, bu para insanların parası. Bana düşen de insanların parasını daha çok artırmak” şeklinde konuştu.

Tarsus’un ilmini sağlamak için mücadelesini sürdüren Bozdoğan, “Meclisi takip etmek amacındadır. Türkiye’deki hemen hemen tüm illerin ölçekleri üzerinde büyüklük bir bütçesi olan Tarsus’tur. Bazen Tarsus ilçesi demiyorum, ilim diyorum. hareket gezisi gerçekten çok istiyorum.Buranın il olması gerekiyor.Tarsus’un yarışması ne Mersin verir ne Adana verir ne de Ankara verir.Tarsus’un kaçışı Tarsus verir” ifadesini kullandı.

Tarsus Belediyesinin güçlenmesi için çalıştırdığı dile getiren Bozdoğan, “Bugün suyumuzda, güneşimiz de var. Düşünün, Tarsus Belediyesinin en büyük karından biri aylık olarak gelen güneş enerji sistemleri. Ek kaynaklar oluşturuyoruz. Özellikle açtığımız marketler olsun bunların her biri hem halka ucuz hem de belediyeye katkıda bulunuyor. Yani açık konuşmak gerekirse biz birlikte olursak başarırız. Biz bize yeteriz ve sizlerden en büyük ricam da bu” şeklinde konuştu.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK