Başkan Bozdoğan: “Tarsus’ta kuraklığa önlem alıyoruz”

Başkan Bozdoğan: “Tarsus’ta kuraklığa önlem alıyoruz”

9 views
0
PAYLAŞ

Mersin’in Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, kuraklıkla mücadele etme konusunda gerekli önlemleri aldıklarını belirterek, “Yağmurla gelen su tarlalardan akıp gitmesinin engellenmesi için rahatlatıcı arazilerde eğime dik sürüm yapılması, budama artıklarının bahçelerde barındırdığı sürülerek karıştırmayı, bahçelerde ağaç tavası altında düzenleyici su sızıntısını düzenleme” dedi.

Tüm dünyada küresel ısınma ve kuraklık koşullarının etkileriyle birlikte, suyu korumanın ve gelecek nesillere yeterli su bırakmanın bilinciyle hareket eden Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, tarımın kenti Tarsus’ta kuraklıkla mücadele etme konusunda açıklamalarda bulundu. Bozdoğan, “Tarsus’umuzun temel sürükleyicisi olan tarım şu an çok büyük rakip altında olduğu kendi ülkelerindeki malumu. Bu nedenle yağmurla gelen su tarlalardan akıp gitmesinin engellenmesi için eğimli arazilerde eğime dik sürüm yapılması, budamalarının artık bahçelerde yayılmalarak karıştırılması, bahçelerde ağaçtan tava düzenleme suyu ellerini kaldırmalarını” kullandı.

“Su tasarrufu çok kritik”

Su tasarrufunun kuraklıkla mücadele sürecinin önemini kaydeden Bozdoğan, “Yakında kuraklık nedeniyle çıktılarını beklemelerimizin sulamaların sulama sırasında tarla ve bahçenizde suyun derinliğin kontrol ettiği sulamanın planlanması su tasarrufu için çok kritiktir. , salma sulamadan kaçınılması ile sulamada yüzde 50’nin üzerinde tasarruf gider. yer ver.

“Hep birlikte başarılı olabilirim”

Kuraklıkla mücadele etme konusunda Tarsus Belediyesi olarak yanında olduğunu söyleyen Bozdoğan, “Biz de belediye olarak park ve bahçe sulamalarımızı son derece dikkatli ve programlı yapmaktayız. Yeşil bölgelerdeki kuraklığa dayanıklı peyzaj bitkilerini yetiştirip uyguluyoruz. Muslukların boşaltılması, su akıtılmaması ufak ama yerleşik çok büyük etki yapacak uygulamalar olacaktır.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK