Başkan Karalar: “Yaklaşık 300 milyon TL, altyapıya ciddi para yatırdık”

Başkan Karalar: “Yaklaşık 300 milyon TL, altyapıya ciddi para yatırdık”

5 views
0
PAYLAŞ

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, Adana’nın altyapısını ele geçirmek için çalıştıklarını, “Yaklaşık 300 milyon TL altyapıya ciddi para yatırdık” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, kentteki bir otel gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Adana’nın hakkını yenen ve hakkı korumayan bir il konumunu ifade eden Başkan Zeydan Karalar, “30 büyükşehir içinde gelirinin 22’nci sırasında olması bunun kanıtıdır. Bunun istediği için mücadele eden bir belediye başkanı ben duymadım. Adana’nın gelişinde 2 yanlış temel var.Bir yönetimin iyi olması, ikinci gelirin çok düşük olması.Adana gibi kadim bir merkez Türkiye’nin sanayisini bir dönem taşımış şehir, uzun dönem 4’üncü büyük kent olması, 30 büyükşehir içinde gelirinin 22’nci sırada olmasını hak etmiyor. Adana’nın gelirini göstermeliyiz yurttaşa daha çok hizmet yapma anlamını taşımalı.Bu çözme durumunuceye kadar zorlamamız lazım.İthalat vergilerini yorumladık.Vergilerin bir bölüm Adana’dan yatırılmasını sağladık.İş adamlarıyla konuşmasını sağladık.Bu yaratmayla Adana’nın ayda 50-60 milyona yakın geliri arttı” diye konuştu.

“İnsanlar artık Adana’yı olumsuz düşüncelerle tanımlıyorlar”

Adana’nın emeklilerinin yaşayabileceği 799 kent arasında 6’ncı sırada seçildiğini hatırlatan Karalar, “Bu önemli bir parametre. Demek ki ki Adana’yı bu tablolarıyla iyi tanıtmışız.Adana’nın bu yönergeleri 3 sene önce de vardı.Ama bu özellikler yeni ortaya çıkmaya başladı.İnsanlar artık Adana’yı olumsuz etkileriyle tanımlıyorlar.Daha çok olumlu dışavurumun açığa çıkması ve bu çıkışlarla hedef bir Adana var.Adana’da özellikle adliyede yaşananlar hapishanelerde televizyonda yaşadıklarına maruz kalıyorsun.Şimdi hafta, ay geçmiyor ki 2-3 kez Adana’nın güzellikleri ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.

“Yaklaşık 300 milyon TL altyapıya ciddi para yatırdık”

Adana’da çarpışma bir kentleşme kökünü çizen Başkan Karalar, “İmar eylem planı çalışmamız hala devam ediyor. İmar eylem planı çok kolay değil. ilgili ciddi sıkıntılarımızın sonuçları.Trafik hasarları için 86 günde alt geçit yaptık.Şimdi Şakirpaşa’yı yapmaya çalışıyoruz.Onun projesi bitmek üzere.Şu anda Öğretmenler Bulvarı’nda 200-250 milyon bedelli bir alt ve üst geçit ihalesine çıktı.O nokta bitirmek. Akşam tıkanıyor.Belediye Evleri çok tartışılıyor.Bizim projemiz devam etmek zorunda kalıyor.Orada da idame ettirmek için alt veya üst geçit çıkışı onun için de ihaleye çıkacak.İlim Bulvarı’nın ismi Üniversite Bulvarı olarak sabah değişti.Sadece geçidi 250 milyon devam ediyor, Ahmet Zenbilci Bulvarı köprüsünün ihalesine çıktık.Nisan,Mayıs gibi onu açacağız inşallah.Turgut Özal Bulvarı’nın paralesi linde bir çalışma var. Devlet Bahçeli köprüsünden geçince DSİ’nin önünden direkt yeni açacağımız Aşıklar Bulvarı’ndan Turgut Özal Bulvarı’nın arkasından direkt Süleyman Demirel Bulvarı’ndan geleceksiniz. Ray Sokağa çok büyük yatırımlar yaptık. Yaklaşık 300 milyon TL altyapıya ciddi para yatırdık” diye konuştu.

Metro ve tramvay setini sürdüğünü aktaran Karalar, onay beklediklerini kaydederek, “Tramvayla birlikte metro da olursa trafikte rahatlık olur” dedi.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK