Başkan Seçer: “Yağmur suyu sistemlerinde sorunumuz yok”

Başkan Seçer: “Yağmur suyu sistemlerinde sorunumuz yok”

3 views
0
PAYLAŞ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’de etkili olan dolu gösterisine ilişkin Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ ekiplerinin herhangi bir olumsuzluğa karşı teyakkuzda olduğunu ifade etti. 4 yıldır çok önemli altyapı çalışmaları yürüten kaydeden Seçer, “Yağmur suyunun içerdiği bizim sorunumuz yok.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yoğun yağmur ve dolu yağışlarına karşı hazırlıklı olmayı vurguladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü ekiplerinin Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ‘şiddetli fırtına ve gösteri’ uyarısı öncesinde harekete geçirici uyarılar, kentte büyük bir olumsuzluk yaşanmaması için çalışmaları açıklamasını sürdürdüğünü yürüten Başkan Seçer, ekiplerin dün yaşanan dolu yağmurunda da teyakkuzda beklediklerini kaydetti.

“İmar çarpışması olmazsa, dere yatakları dolmazsa bu felaketler olmaz”

Doğa olaylarının her zaman yaşanabileceğine ancak yetkililerin gerekli gördüğü durumlarda felakete dönüşmeyeceğine dikkat çeken Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesinin de bu bilinçle çalışan bir belediye olduğunu ifade etti. Seçer, “Yılların ihmali bu afete dönüşüyor. olarak yaklaşmak doğru değil.Bazı gerçekleri örtmek hiç doğru değil.Biz de bu bilinçle çalışan bir belediyeyiz” mesajları kullandı.

“4 yıldır bizi çok önemli altyapı çalışmaları yaptık”

Gerçekleşen yoğun yağış sonrasında yağmur suyu sistemlerine giden mazgalları tıkayacak, geçmişte yoğun bir dolu yağışı ortasında gökyüzünü çizen Seçer, 4 yıldır tırmanma faaliyeti ile sistem aksaklığına neden olacak bir durum olmadığını söyledi. Seçer, “Özellikle dün çok güçlü dolu gösterisi oldu. Yağmur suyu sistemlerine giden mazgalları tıkayacak derecede yoğun bir dolu gösterisi oldu. Şu anda Mersin’in dört bir şehri, belediyemizin araçları, MESKİ’nin ya da Büyükşehir’in personeli vardır. Ellerinde kürek, iş aletleri ile herhangi bir sorunlara müdahaleyi beklerler.Böyle bir çalışma sonucunda var ve 4 yıldır biz çok önemli altyapı çalışmaları yaptık, yağmur suyu miktarınız bizim sorunumuz yok.Akkent’i, Batıkent’i, Vatan Caddesi’ni Karacailyas’ı, Tarsus Öğretmenler Mahallesini, Silifke Gazi Mahallesi’ni, Anamur Sahil Yolu’nu, Kızkalesi’ni yaptık.Yanı bizim en son sel Risk olan Osmaniye ve Sağlık Mahallesi’nde çok yoğun bir şekilde gerçekleştirdik. .

“Mersin Büyükşehir Belediyesi teyakkuzdadır, hazırdır”

Mersinlilerin yoğun yağmura karşı hazırlıklı ve tedbirli olmasını ancak korkmamalarını isteyen Başkan Seçer, Büyükşehir ve MESKİ’nin çalışmaları ile çok büyük örneklerin neden olması gereken bir altyapı sorunu olmadığını belirterek, “Evet, yoğun yağmur var, doğal dünyaya düşen gösterim normalin çok üstünde olabilir. Hazırlıklı, Tedbirli olun ama merak etmeyin, Mersin Büyükşehir Belediyesi de teyakkuzdadır, hazırdır.Tüm personeliyle, aletleriyle, ekipmanlarıyla, sistemleriyle krize müdahale için hazırdır.Ayrıca Mersin’in şu anda çok büyük kumanda neden olabileceği bir altyapı sorunu yoktur. taşkına, sele fırsatı kullanarak atlatacağız” dedi.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK