Bisikletlilerden Başkan Seçer’e ‘destek’ teşekkürü

Bisikletlilerden Başkan Seçer’e ‘destek’ teşekkürü

11 views
0
PAYLAŞ

Uluslararası Bisiklet Festivali’ örneklemliler, Taş Bina seçimleri Başkan Va’e, bisiklet kullanıcılarına yönelik seçimlerden dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Bisiklet kullanımın değinnen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bisikleti değerlendirme çok seçim programında var. Bir kere spor yapabilmek, sağlığı açısından önemlidir. spekülatif etkiler, dünyada çok büyük bir sorun. Taşıtların oyuncakları gazlar, doğaya zarar veriyor. Bisikletten ne kadar çok olacaksanız, motorlu araçlara o kadar az olur. Doğal olarak çevreyi de korumuş olursunuz. Yani kullanımı ile bir taşla birkaç kişilik bir bisiklet vurabilirsiniz” dedi.

“Güvensiz yol yollarımız”

Bisiklet kullanımı ve yollarının Mersin gibi modern, modern bir kente muazzam bir görsellik kattığını ifade eden Seçer, “Bu karşılaştırmalı bisiklet yollarının çalışmaları. Zaten belediyene gelmeden önce uygulamalardan yetiştirilmek üzere alındı. Bu sözümüzde duruyoruz. Bizim şu anda biten, yapılma ve projeli olan yaklaşık 411 kiloluk bisiklet yollarımız var. Bunun üzerine 95 kilometrelik yapımı, 35 kilometresinin devam ediyor ve 277 kilometrelik bir proje. Sadece merkezde Tarsus, Erdemli, Silifke ve Anamur’da değil, yeni çevremiz bulvarlarda, yeni ya da yenilediğimiz yollarda yok yok bisiklet yolu boyunca oluyor. Delinatörler, hatlar, küçük park etmemesi için gerekli de alınıyor” diye.

“EuroVole, Mersin’in Avrupa’ya yönelik çok önemli”

Avrupa Bisiklet Rota Ağı’na (EuroVelo) yaşanabilecek ve bu yönde ilerleyebileceğinizi söyleyen Seçer, “Arkadaşlarımız bu çok çalışma çalışmaları yaptı. Yakın bir şekilde sonuç alacağımızı düşünüyoruz. Aynı zamanda Mersin’in “yaratması için çok önemli”. Çünkü şehrin tarihi bir bisiklet yolu. Onu da kısa sürede neticelendireceğiz diye düşünüyorum. Yine toplu taşımada bisiklet aparatlarımız var. Yeni gidiş 272 otobüsün 144 adedinde bisiklet aparatı var. Yine festivaller yapılıyor. İşte Uluslararası Bisiklet Festivali. Geçen mayıs Tarsus’ta Kletra Bisiklet Festivali’ni hazırladık. Yine 7, 8, 9 Ekim’de Erdemli ve Silifke’yi, Caretta Bisiklet Festivalimizi gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

“Bisikletle ilgili projelerimizi daha da arttırıyoruz”

bisiklet için olan, çalışmadan da söz eden burada yaşayan seçimler. . Ona göre bisiklet geleceği de katılabilecekler. Çok kapsamlı var, halen halen. Kentbis zaten devam ediyor. Kültür Parkta şu ve 85 bisikletimiz var. İhtiyaçlarınız artırılıyor. Her şey Mersin için, her şey için, daha mutlu bir yaşam için, daha uygar bir yaşam için” kullanımlar.

“Taş Binaya kadar bisiklet sürmekten hoşlanmayın”

9. Bisiklet Festivali’nin birinci sınıf bisiklet otoyolu kısa bir konuşma yapan Mersin Belediye Başkanı Süleyman Uygundur. 81 farklı olandan ve yurt dışından gelen çok beğendiler. Vahap Başkan, bisiklete binmekteyken gönüldaşımız, kendisi için de bisiklete binmek. Vermiş olduğu desteklerden dolayı çok beğeniyoruz” dedi.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK