Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nın geleceği konuşuldu

Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nın geleceği konuşuldu

8 views
0
PAYLAŞ

Mersin’de Çamlıbel Balıkçı Barınağı konutunun yapılması ‘Mersin Çamlıbel Su Sporları Merkezi ve Tekne Yanaşma Yeri Projesi’, Mersin Kent Konseyi tarafından ‘Mersin, Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nın Geleceğini Konuşuyor’ başlığı ile düzenlenen ve ilgili kurum, kuruluş ile sivil toplum devletinin sorumluluğu ve gönüllü katılımıyla masaya yatırıldı.

Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu, şehrin hafızası konumunda olan Balıkçı Barınağının geleceğinin herkes için önem arz ettiğini belirterek, misafirleri aktarmak için toplantıya katılanlara teşekkür etti.

Forumun moderatörlüğünü yapan araştırmacı-yazar Abdullah Ayan, Tenis Kulübü sahilinde söz konusu projeye uygun bir alan olduğunu belirterek, bunun Balıkçı Barınağına yapılmasına karşı olduğunu ifade etti.

“Atatürk Parkının tahsisinin Büyükşehir Belediyesine verilmesi gerekiyor”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, bir bütün olarak öncelikli olarak insanların kullanımının açık olması cephesinden ayrıldığını söyledi. Gökayaz, “Kültür Parkın önceki durumuyla şimdiki durumu arasında çok büyük farklar söz konusu. İnsanlara bakış açısıyla bakan ve onları kullanan önemli olduğunu düşünürseniz, demek ki alanlar daha iyi kullanılabiliyormuş. Hafta içi olsun, hafta sonu olsun, akşam saatleri olsun bütün bu tabloları nasıl insanlarla dolu olduğunu hep beraberde görüyorum” dedi.

Kültür Parkı içinde belli bir noktadan itibaren insan hükümetinin kesintiye uğramasını kaydeden Gökayaz, bunda Mersin İdman Yurdu Meydanı ile Hilton Otel arasındaki bölgelerin Büyükşehir Belediyesine verilmemiş sonuçlarının büyük etkisi olduğunu söyledi. Gökayaz, “Aynı şekilde Atatürk Parkı’nın bütün bakımını Büyükşehir Belediyesi yapıyor olmasına rağmen, ödeneklerin verilmemiş olması bekleniyor. Dolayısıyla Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nın, başkanımız göreve geldikten sonra tahsisatlarının istendiğinin ve Çamlıbel’le ilgili bir oda yenileme projesinin de hayata geçen bilgisini vermek isterim” diye konuştu.

“Projenin birçok eksiği var ve itirazlarımız bu yön oldu”

Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürü Atilla Küsbeci ise yaklaşık 18 bin metrekarelik alan yeme-içme, ticaret ve konaklamanın yapılmasının yapılmasına itirazları olduğunu belirterek, “Bu rakam 600 araçlık bir otopark masrafı da beraberinde getiriyor. alan biz vaziyet planlarında göremedik.Bu gibi projelerde, ilgili kanun ve yürütücüler gereği, teknik altyapı değerlendirme raporunun da dosyada yer alması gerekirdi.Bu dosyanın eksikliğinden kaynaklı da bir itirazımız oldu.Ayrıca projede yaklaşık 80 bin metrekarelik deniz dolgusunun yapılmasına bir itirazımız oldu” kullanılmış .

Forumda söz alan Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim, Su Sporları Merkezinin yapılması gerektiğini belirterek, “Hepimizin korkusu olan şehir hakimiyetini ve yapısını bozmaktan, planlamanın ortak istişare ile ortak akılla yapılması gerekir” dedi.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK