Çukurova’da ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti

Çukurova’da ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti

3 views
0
PAYLAŞ

Belediye bünyesinde yaklaşık 5 yıl önce kurulan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nde günde ortalama 4-6 danışana ücretsiz terapi seansları uygulanıyor.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, belediye bünyesinde hayata geçirerek Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi Eşitlik Birimi’ni ziyaret etti. Çetin, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Sibel Metin’den müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgi alarak, çalışanlarla bir araya gelip sohbet etti.

Çukurova Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Sibel Metin, Başkan Soner Çetin tarafından yaklaşık 5 yıl önce kurulan müdürlükte çalışmanın başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi. Metin, merkezde temelde ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti vermek olmak üzere hukuksal destekte sağladıklarını söyledi.

Birimlerinde 2 psikolog ile 1 sosyal hizmet uzmanı olmak üzere 8 kişi görev yaptıklarında çalışan Metin, müdürlüğe gruplar danışanın ilk olarak sosyal hizmet uzmanı tarafından ön görüşmeye alındığını ardından gerek görüldüğünde psikologlara yönlendirildiğini kaydetti. Metin, günde 4 veya 6 danışana 45’er dakikalık süre boyunca terapi seansları ağızlığını, seansların ihtiyaca uygun olarak sonraki günler içinde konuşmasını ifade etti.

Metin, psikologların gerek görmeleri halinde danışanların belediye avukatlarına yönlendirilerek ücretsiz hukuksal destekte sağladıklarını sözlerine ekledi.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK