DEAŞ’ın Türkiye’deki 5 sorumlusundan biri Adana’da yakalandı

DEAŞ’ın Türkiye’deki 5 sorumlusundan biri Adana’da yakalandı

4 views
0
PAYLAŞ

Adana polisi, örgüt DEAŞ’a operasyonda örgütün Türkiye’deki 5 sorumlusundan çıktı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle (TEM) Şube Müdürlüğü, terör örgütü DEAŞ’ta faaliyet gösteren mücadelede, Adana’ya örnek gösterilen yerleşen uyruklu 3 kişiyle dolu. Harekete geçen TEM tarihinde, Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde geçen günlerdeki günlerde fuarda. Özel harekat polisleri, koçbaşı ile açılmayan ve arkası olan bir evin demirleme, zırhlı araç ile vurarak kırılır. Evlerde arama yapan ekipler, yakalarında yakalamada bulunan 3 kişiyi aldı. Adana Adli’de sağlıkta tıpta yakınlarda, sorgulanmak üzere götürüldü.

Şüphelilerden Muhammed HM’nin (38) DEAŞ’ın Türkiye’deki 5 sorumlularından biri olduğu, örgüt adına yardımın adı altında olacağından, bu parada ölen ya da ölen ya da dünya topluluğunun ailelerine dağıttığı belirlendi. Diğerler Abdullah T. (27) ile Abdulkerim S.’nin (26) ise bu paraları, götürülmesi gereken kişilere ulaştırıldığı öğrenildi.

Ayrıca, operasyonda ele alınan incelemede, Muhammed HM’nin bilgisayar ve muayeneda yapılan muayenede, DEAŞ’a için yeterli olan olabilecek evrak incelemesinde bulunan kişi. Evraklarda, örgütte üyelerin olacağı yerlerin bulunduğu gruplarda sıradaki yerlerdeki görev yerlerinin bulunduğu saptandı. Zan’a sevkedilenler, adliyeye sevk edildi.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK