Depremde hayatını kaybeden her vatandaşın anısına bir fidan

Depremde hayatını kaybeden her vatandaşın anısına bir fidan

6 views
0
PAYLAŞ

Mersin’de Dünya Ormancılık Günü ilk yapılan etkinlikte, depremlerde hayatını kaybeden 50 bin 96 vatandaş anına fidan dikimi ziyareti. Bir vatandaş için bir fidan dikilirken, yıl boyunca 4,5 milyon fidanın toprakla buluşmasının hedeflendiği belirtildi.

Nevruz ve Dünya Ormancılık Günü ile Ormancılık Haftası etkinlikleri, Mersin Valiliği törenleri düzenlenen törenle başladı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın ile kent protokolü ve beraberinde getirdiği etkinlikte, ağacın önemine vurgu yapıldı.

“Depremde hayatını kaybedenler her bir vatandaşımızın anısına birer fidan dikeceğiz”

Burada konuşan Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta 2 depremin meydana geldiğini ve 11 ilin büyük ölçüde etkilendiğini söyledi. Türkiye’de 13,5 milyon depremden doğrudan etkilendiğini kaydeden Yalçın, “Deprem hepimizi çok üzüntü ve acıya boğmuş, tüm milletimizi derinden yaralamıştır. Bütün orman bölge müdürlüklerimizde olduğu gibi Mersin’de de depremin olduğu ilk saatlerde Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Gaziantep illerine iş makinelerimizle birlikte 404 personelimizi sevk ettik. Bugün de 21 Mart Dünya Ormancılık Günü depremde hayatını kaybeden her bir vatandaşımızın anısına birer fidan dikeceğiz” dedi.

Vali Pehlivan, gideceği çocuklarla birlikte çıktı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ise gideceği çocuklarla birlikte çıktı. Çocuklarla birlikte konuşan Vali Pehlivan, her yıl olduğu gibi bu yıl da bugünden itibaren ormancılık başlangıcının sağlanacağını dile getirdi. 6 Şubat’ta büyük depremlerle geçmişte sarsıldığını vurgulayan Pehlivan, “11 ilimiz birinci sınıflardan bu depremlerden etkilendi. Yaklaşık 13,5 milyon hane halkımız doğrudan etkilendi. Bu depremlerde maalesef 50 bin 96 can kaybımız, 107 binin üzerinde travmamız var. Bugün ve bu hafta gideceğimiz bütün bütün fidanları depremde kaybettiklerimiz için dikeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Yıl boyunca 4,5 milyon fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz”

Bu hafta 50 binin üzerinde fidanın toprakla buluşturulacağını dile getiren Pehlivan, “Yıl boyunca da 4,5 milyon fidan dikme hedefi var. Bu fidanları bu yıl Mersin’de toprakla buluşturacağız. İlimiz orman varlığı açısından zengin bir il. Yüz ölçümümüzün yaklaşık 53’ü ormanlarla Ağırlıklı olarak da kızılçam ormanımız var.Bir yandan bu ormanlarımızı korumak bir yandan da yeni fidanlar dikiyoruz.Yıllık ortalama 6 milyon civarında da fidan üretimimiz var.Geçmiş yıl ve ondan önceki yıl maalesef ormanlarımızda büyük yangınlar geldi.Yanan ormanlarımızın yerine de gerek tohumlama Yöntemle gerek fidan dikerek yeşillendirme ve tekrar ormanlaştırma faaliyetlerini de yürütüyoruz. buluşturduk” şeklinde konuştu.

“Acıları paylaşarak azaltma gayreti içindeyiz”

Genellikle yangın çıkmaması için yürütme yürüttüklerini aktaran Pehlivan, “Gerek okullarında bölgelerde de kırsal mahallelerdeki vatandaşlarını çalışmalarına devam ediyor. Tatbikatlar yapıyoruz. Doğal afetler hiç beklemediğimiz bir anda ortaya çıkabiliyor. Bu afetlere karşı hazırlıklı olmak çok önemli. Biz Mersin olarak deprem bölgesine en yakın il görevlerden ve yükü yükü, deprem nedeniyle ortaya çıkan yaraları sarma konusunda da bütün kurum ve kuruluşlar gerekli katkıyı sağladılar.Deprem büyük.Bu büyük depremlerin yaralarını, büyük bir birliktelik ile aşacağız, aş konuştuk. .

Konuşmaların ardından Mersin İl Müftüsü Aydın Yığman tarafından dua edildi. Törenin sonunda Vali Pehlivan ile öğrenciler, temsili olarak Valilik bahçesine bir fidan dikti.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK