Depremler sonrası Saimbeyli’de tehlikeli kayalar temizleniyor

Depremler sonrası Saimbeyli’de tehlikeli kayalar temizleniyor

3 views
0
PAYLAŞ

Adana’nın Saimbeyli ilçesinde aşırı yağış ve devam eden artçı depremler nedeniyle kaya yarıklarının oluşturduğu tehlikeli alanlar, uzman ekipler tarafından gözlem sonuçları temizleniyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketlerinin ardından Adana’nın Saimbeyli ilçesinde de sık sık 4 ve üzeri artçı geçenler sürüyor. Afetin oluşturduğu ilçede yerleşim yerlerini tehdit eden kaya yarıklarının ardından Saimbeyli Kaymakamlığı, ilçe belediyeleri ve AFAD ekiplerinin kapsamı kapsamında temizleniyor.

Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe de, AFAD ekipleri ve kaymakamlık ile birlikte tehlikeli kayaların görevlerinin temizlendiği alanı incelemelerde bulundu. Başkan Gökçe, “İlçemizde oluşan depremler ve yağmurların ardından kaya açılmaları ve tehlikeli yapılar tespit edildi. Kaymakamlık ekipleri ile AFAD ekipleri ile birlikte oluşturdukları özel ekiple büyük bir titiz çalışma yapıldı. Bölgemiz için seferber ediyor.Savrun fay hattının bölgesinden bölgemizden dolayı bölgemizde yoğun depremler yaşanıyor.Bazı mahallelerimiz risk altında.Can kaybımız yok maddi hasar oluşan ilçemizde.150 mahallemizde çadır kurduk.Belediye olarak, kaymakamlığımız olarak desteklerimiz sürüyor.Şu ana kadar tehlikeli tüm kaya yarıları ve Tehlike arz eden yapılar temizleniyor. Vatandaşlarımız müsterih olsun” diye konuştu.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK