Engelli çocuklar ve kanser hastası kadınlara 5 yıldızlı ücretsiz kamp

Engelli çocuklar ve kanser hastası kadınlara 5 yıldızlı ücretsiz kamp

18 views
0
PAYLAŞ

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Silifke Belediyesi iş yerinde engelli çocuklar ve kanser hastası kadınlar için Silifke ilçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Gençlik Kampı’nda “Kamp Bizi Çağırıyor Engelsiz Kamp” düzenlendi. 5 ilden Mersin’e gelen toplam 220 kişi 5 ücretsiz kampta hiç deniz sevmen çocuklar denizin keyfini çıkardı.

Erzurum, Malatya, Osmaniye, Adana ve Mersin’in Silke ilçesinden gelen özel çocuklarlı çocuklar, onkoloji hastaları ve ailelerinden oluşan toplam 220 günlük kampta oyunları, denizde ve yaşanabileceklerle unutulmayacak deneyimlendi. 19 kamp liderinin öncülüğünde kampta yerde aile kez denizle tanışıp, Akdeniz’in serin sularında denizin heyecanını yaşadı. Kamp ile ilgili oyunlar oynayan çocuklar ve kanser hastası kadınlar, yinede onlarinde ve ailelerinin yanında yüzdüler.

Kamptaki çocukların ve ailelerini ziyaret eden Silif Belediye Başkanı Sadık Altunok, kampa katılanlara çeşitli hediyeler dağıtıp, birlikte makarna kesti. Çocuklara yaş pasta yediren Başkan Altunok, kampa katılanlarla birlikte Silifke türküsü olan “Silifke’nin Yoğurdu” oyunu oynadı.

Hasta hastaları yenen Tülay Çetin, “Kanser hastalarıyım, sonrasında bu hastalıkları atlattım. Kemoterapi ve ışın tedavisi gördüm. Altı ayda bir kontrole gidiyorum. 11 kişi olarak bu kampa katılıyoruz. Kontrolleri devam eden hastanelerden faydalanabiliyorla güzel bir gün geçiriyoruz” dedi.

Pandemiden sonra defa böyle bir kendine hayranlığını ilk kullanan kişi hastası Yasemin Songu, “Bizim için ahlaki bir süredir bir etkinlik oldu. Pandemiden sonra ilk defa böyle bir kampa katılıyoruz” dedi.

Malatya’dan engelli çocuğu ile kampa anne Nihal Kartal, “Çocuklarımıza verilen bu hizmetler için yardım ediyorum. Çocuklarımızla birlikte çok güzel vakit geçiriyoruz” diye konuştu.

İlk kez böyle bir etkinliğe Malatya’dan dolayını belirten Songül Aslan, “Gençlik ve Spor Bakanlığının haklı kamp nedeniyle burada ilk kez denizle tanışanlar. Burada eğleniyoruz. Eğitmenlerimiz için kullanılabilir vea denizin içinde yapılacaklar. Akşamları müzik eğlencelerimiz oluyor. Her şeyin yolunda ve mutluyuz. Özelin bu tür gözden geçirilebilir var. farkındalık için de çok gerekli. Bu tür okulunun devamını istiyoruz” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte Fatih Sultan Mehmet Gençlik Kampı’nda özel yaptırabilme ve onkoloji hastalarına ailelerine 5 günlük bir kamp yaptıklarını ifade eden Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, “Kampa herkes çok mutlu, onlar için. Biz de amaç amaçlanır. 5 ilimizden gelen özeloloji ve aileleri ile onk hastalarımız bulunuyor. Bunun içinde hiç denizle buluşmayanlar var. Kampa katılanları hem denizle buluşturuyoruz hem de Silifke ve çevresini çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bakanlığımız ile birlikte 5 ille de sizin bu projeyi zenginlerden 10-15 ile çıkartırız. Bu projeye katkılarından dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK