Etem Çalışkan’ın eserleri taş binayı süsleyecek

Etem Çalışkan’ın eserleri taş binayı süsleyecek

9 views
0
PAYLAŞ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından, ‘Kaligrafinin Resme Senfonisi Etem Çalışkan Sergisi’nin okullarına katıldı.

Seçer Başkan Kültür ve Turizm Galerisi’nde Kültür Bakanlığı’ndaki Güzel sergiler konuşmasında, “Bir üstadın sevinmek kolay değil. Kendimizden önce, onlar gibi düşünmemiz gereken bizler olması gerek yok. onun için sanata, gerçekten samimi olarak, yürekten değer. Çalışmalarımda, uygulamalarda da; sanatçıları çok takdir ediyorum” dedi.

Seçer, Etem Çalışkan’ın şapkalı halinin eski en değerli üstadı olmuştur, “Etem abi bizim gururumuz, hem gururumuz, hem de gururumuzdur. Topraklarımızdan böyle değerlerimizin olmaması, bizim için gurur vesilesi. Biz diyoruz, yapıyoruz. Çünkü kendisi bir tarih. kendisi dedi; sanatçı, aslında insan, yani kamil insan. O, ortaya çıkanla örs arasında, demirden ortaya çıkan kamil insan. Onun için böyle insanlar kolay yetişmiyor. On yıllarınızı veriyorsunuz” diyerek yüzlerinizi kullanın.

“Mers’e değer katanları öne çıkarmak için çabalamak için”

Çalışkan gibi değerlerin öne çıkması için çaba sarf sarf kaydeden Seçer, “Bugünü tercih etmek için, gerçekten olması gerekir. Çalışkan gibi Mersin’in, öne çıkartmak için gayret sarf ediyoruz. Bizim gayemiz aslında; hizmet vatandaşları, mutlu etmek. Geçen yıllar içinde biz bu çalışmaları başlattık. Mersin’e değer katan adları, küçük bir ortam etkinlikleri yapıyoruz. Bir tanesi Şinasi Develi Kent Ödülü. Yakın için, gerçekten bir melek Lina Nas’i anmak için iyi bir değerde çok değerli bir insandır. Yine yarışmaları ya da hikayeleriyle İlyas Halil’i anıyoruz. Fotoğraf sanatını yaratmak için İlyas Yılgör’ü anıyoruz” diye konuşuyor.

Etem ile bir arada Başkanlıktan hoşlanırım da ifade eden Seçer, devam etti; Bugün burada olmak güzel. E çok güzel çalışma hep birlikte çalış. İşte bu tablolarına sahip olacağımız tabloları, belki bundan 50 yıl gelecekler da gelecekler da olacaklar. Bunlar çok güzel şeyler.

“Mersin’de başladı, Mersin’de noktaladım”

Hat ve kaligrafi ustası Etem Çalışkan, içinde bulundukları Kültür Merkezi’nin içinde olmak için yaşamaktan söz konusunda konuşmayana ve hem de sanat hayatına başlamalarını planlamaya başlayın. “Bu içinde içinde binada kültür, canlandıracağın” diye konuşmasına devam eden Çalışkan, “Sanata, şu içinde içinde mekanda amaç ve bugün 95 istekli olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımızın gösterdiği sıcak ilgi ve destek beni tekrar getirdi. Daha doğrusu ben çok istedim buraya gelmeyi. Sanatın çilesi vardır, vardır. Her sanatçı, onun kültür insanı çile çeker. de çekmiştir. Bir tablomda gösterimle yerleştirmek. ‘Son nokta’ diye. ’95 son nokta’ diye. Mersin’de başladı, Mersin’de noktaladım” dedi.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK