Göksu Nehri yeniden siyah akmaya başladı

Göksu Nehri yeniden siyah akmaya başladı

9 views
0
PAYLAŞ

Mersin’in Silifke ilçesinin ortasından geçen ve Göksu Deltası Kuş Cennetinden Akdeniz’e dökülen Göksu Nehri, yeniden siyah renkleri akmaya başladı.

Geçen aylarda Göksu Nehri’nin renginin, zeytin karasuyu tahliyesinden tüketiminden ve buna bağlı olarak üretilmesi nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığınca, Nehri’ni kirlettiği tespit edilen 2 pirina işleme faaliyetinin durdurulması ve 3 milyon 73 bin lira idari para cezası alınması, ardından nehrinin rengi yeniden düzelmişti. Göksu Nehri yaklaşık 1 ay aradan sonra yeniden siyah akmaya başladı. Nehrin yine zeytin karasuyu tahliyesinden dolayı renginin değişti sürü ilerlerken, yetkililerin inceleme tahminleri öğrenildi.

Yürüyüş kitabında siyahlığı fark eden kullanmaktan Osman Oğuz, “Emekli öğretmenim, sabahları yürüyüş yapıyorum. Yürüyüş sırasında ırmağın simsiyah aktığını etkilemeye çok üzülüyorum. Hem canlılara hem de millete yazık. Neden bilinmez olduğunu ama yetkililerin bir önceki bu konuya el atmasını istiyorum” dedi. Ömer Savar ise “Silifke Irmağı gök mavisi bulunuyor. Uzun süredir simsiyah akıyor, etrafa koku saçıyor, etrafa da zarar veriyor. Özellikle çilek ürünlerini bu su ile tarlalarını suluyor. Irmakta yaşayan canlılar da büyük zarar altında, kısa zamanda bunun olmasını ve Göksu Irmağına sahip çıkılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Mersin’in Mut ilçesinde 23 zeytinyağı üretim fabrikası ile 2 pirina işleme tesisi, Silifke’de ise 8 petrol üretim fabrikası ile 1 pirina işleme tesisi bulunuyor.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK