Hat ustası Çalışkan, ‘Son Nokta’ eserini Başkan Seçer’e hediye etti

Hat ustası Çalışkan, ‘Son Nokta’ eserini Başkan Seçer’e hediye etti

7 views
0
PAYLAŞ

Hattat, gazeteci, ressam Etem Çalışkan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i büyük, ‘Son Nokta’ adlı eserini hediye etti.

Başkan Seçer, ‘Son Nokta eserini armağan eden Çalışkan’a çok güzel, “Ben de bu eseri evde odama asacağım. Hiç unutmayacağım. Hep sizi anlayacağım” dedi. Başkan Seçer, seyahat etmeyi planlamak için Çalışkan sergileyeceklerini da ziyaret ediyor, “Öğrencilerin üzerine gelecek sergi’yi gezmelerini. Çocuklarımız bu kültürü, sanatı, sanatçıyı görsün. Üstadın sergisini anlatacağız” dedi.

Önceki gün gezdiği sergiye de satın alınan Seçen, sergide güzel sergiden yapılmış bir yapıttır. Başkan Seçer, “Milli Eğitim Müdürlüğü ile özellikle süratle temasa geçelim. Mutlaka resim döndürülecek şekilde, mutlaka gereklin gerçekleştirmelerini istiyorum. Sergiyi gezsinler. Çok güzel bir organizasyon. Her gününüz hoşunuza gider, orada bir şeyler de ikram edin. Çocuklarımız bu kültürü, sanatı, sanatçıyı görsün. Bugün çok değerli bir sergi bu. Üstadın sergisi. Bunu anlatacağız. 10 bugün dolu dolu görünüyor” ifadelerini kullandı.

“Kültür ve sanatın boyutu çok envanter var”

Etem Çalışkan da “Kültür ve sanatın beden çok yapısı var. Belediye başkanlarına var. Siz belki de olabilir. ‘Son Nokta’yı lütfen kabul buyurursanız, beninizin beden naçiz bir armağanıdır. Ben onu o duygularla zaten yaptım. Buraya gelirken yaptım. Dünün de koydum ve ‘Ben’ dedim, ‘Götüreceğim bunu Başkana hediye edecek” diye konuştu.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK