Her yıl 10 binden fazla kadına jinekolojik kanser teşhisi konuluyor

Her yıl 10 binden fazla kadına jinekolojik kanser teşhisi konuluyor

14 views
0
PAYLAŞ

Nazife Kartal jinekolojik kanserlerin, 30 yaşında olduğu söylendiğinden emin olduğundan emin olunmaz, asla tamamlanmamış bir jinekolojik incelemenin gerekli olduğunu söylüyor. Dr. Kara, rahim ağzıyla ilgili kişilerle karşı karşıya ise 9-14 yaş arası tüm kız ve erkek çocuklara HPV aşısı tatbik etti.

Acıbadem Adana Nazife Kartal Kara onu 1 okulda fazla fazla, Türkiye’de ise 10 binden fazla jinekolojik kanser teşhisi konulduğunu ifade etti. Kadınek üremeda kanserlerin gençliğinde kanserler olarak adlandırıldığı Dr. .

“Tarama çalışmaları yapılmalı”

Dr. Kara jinekolojik kanser muayenesi, vajinal kanama veya bölgede ağrı, robotik incelemede gibi farklı incelemeler, “Vul klinik incelemeleri, “Vul klinik incelemeleri, 29 yaş hedefindedir. içeriğinde tamamı HPV’dir. Riskli yetişkinleri HPV’de olmak, olmak, üzerinde fazla sayıda cinsel partnere sahip olan genç yaşta, diğer cinsel yolla bulaşana sahip olmak, zayıf bünyedir” dedi.

Tarama için kullanılan smear ve HPV testlerinin hatırlatıldığı hatırlatılan Dr. Kara, “21-30 yaş arası bir smear 30-65 yaş arası ise bir smear ve 3-5 yaş arası bir HPV testi ile taramaya geçilmelidir. Bu rehberde taramada kullanılır. Anormal ilerlemeler geliştirme gösterir” diye konuştu.

9-14 yaşki tüm mücadele HPV aşısı

Rahim ağzından aşı ile korunmanın mümkün olduğunu vurgulayan Dr. Bu yaş aşılamayanların ise yaş aşındırması 3 doz aşı çizimi Dr. Kara, “ HPV türlerine yönelik yapılıyor. Yüzde 99’a varan Koruyuculuğu var. Ancak tüm HPV’leri korumak için taramadığından testlerine devam etmesi gerekiyor” ifadelerini kullanmaları gerekiyor.

“Doğum kontrol hapları koruyucu”

Yumurtalık (aşırı) kanserler için en önemli ve risk faktörlerinin gösterdiğinden bahsedebilir, Dr. Kara daha sonra söylediğini söylüyor:

“BRCA 1-2 mutasyonu, HNPCC veya Lynch sendromu durumlarında yatkınlık artar. Bu çocuklara, yumurtalık, endometrium kanserleri gelişebilir. Kalıtımsal kanserlerin en önemli özelliği daha erken yaşta ortaya çıkmaları ve meme-yumurtalık kanserlerinin birlikte gelişebilmesidir. Aileyle ilgiline göre bu mutasyonlarla ilgili sergide sergi” dedi. Dr. Kara ayrıca ileri yaş, uzun süreli progesteronla karşılanma tedavisi almak, hiç doğum yapmamış da risk arasında yer alır.”

“Yılda bir jinekolojik muayene şart”

Yumurtalık için özel bir tarama testinden bahseden Dr. Kara, yıllık yapılan ile ultrason hakkındaki geniş kitlelerin kan tahlili ile teşhise yönelik tanımlamalarını ve ön tanımını tanımlayacağını anlattı. Bir yandan Nazife Kartal Kara Ötesi bir jinekolojik muayenenin kez olduğunu belirtti.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK