İstiklal bombacısı Ahlam Albashır’ın ilk ifadesi ortaya çıktı: Eylem talimatını

İstiklal bombacısı Ahlam Albashır’ın ilk ifadesi ortaya çıktı: Eylem talimatını

16 views
0
PAYLAŞ

İstiklal Caddesi’ndeki hain saldırısının ardından yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. 6 kişinin hayatta kalmasının koparıldığı terör saldırısını gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashır’ın polisin yaptığı ilk görüşmede “Bombalı eylem talimatını ‘Hacı’ kod adlı terörist verdi. Ben bankta otururken başka bir örgüt üyesi fotoğrafımı çekti. Hacı isimli terörist kalabalığa baktı ve imha emri verdi. Ben de o talimatın ardından bankadan kaldırdım ve bombayı patlattım” dediği öğrenildi.

Beyoğlu’nda İstiklal Caddesi’nde pazar gününde terör saldırısından sonra, PKK/YPG talimatıyla bombayı geride bırakıldı tespit edilen Ahlam Albashır, kısa sürede polis ekiplerince gözaltına alındı.

‘KALABALIĞA BAKTI VE PATLAT TALİMATI VERDİ’
Polisin olayından sonra bilgi sahibi olmak için yaptığı görüşmede Albashır’ın, “Bombalı eylem talimatını ‘Hacı’ kod adlı terörist verdi. Ben bankta otururken başka bir örgüt üyesi fotoğrafımı çekti. Hacı isimli terörist kalabalığa baktı ve imha emri verdi. Ben de o talimatın ardından bankadan kaldırdım ve bombayı patlattım” diye ortaya çıktı. Albashır’ın resmi ifadesine ise dün akşam saatlerinde başlandığı öğrenildi.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK