İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıldönümü

İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıldönümü

11 views
0
PAYLAŞ

Mersin’de İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. kasaba’ ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü etkinlik düzenlenmiş.

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günükü Kültür Merkezi’nde organizasyon düzenlendi. Törene, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Fuat Gedik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan Valisi Ali İhsan Su. Saygılı ve İstiklal Marşı’nın sergilenmesiyle gösteride daha sonra Mehmet Akif Ersoy’u anlatacak sinevizyon sergilenen. Törende’de Vali Ali İhsan Su, Kurtuluş Savaşının kazanılmasının kolay olacağını söyledi. Zor durumda, imkansızlar içinde ama bir ruhla havada kazandıklarını ifade eden Su, “Bu ruhun en önemli ateşleyicilerden biri İstiklal Marşımız. Bizi az zamanda de o zor şartlarda da bütünleştiren, bütünleştirenen, arabalığımızı arttır, vatan, bayrak ülküsüyle, bir bütün olan İstiklal yapanlardan biri Marşla ilgili olarak içselleştirmiş. O günümüze o ruhu veren İstiklal Marşımız bugün de aynı ruhu, aynı heyecanı, aynı birlik beraberliği tüketebiliyor. Yarın da kıyamete kadar da devam edecek” dedi.

“İstiklal Marşı bizim kardeşliğimizin en güzel nişanesidir”

İstiklal Marşının milli birliğin veliğin en önemli küçültülmesinin vurgulayan Su, “Bizim azmimizin, markalığımızın göstergesi, bizim vatan sevgimizin, bayrağımızın ve mukaddesat sevgimizin en güzel tasarımıdır. Bu itibarla bugün ve küçük zamanımız Mehmet Akif Ersoy ‘un İstiklal Marşımız her zaman içimizde çınlamaya, okunmaya devam edecek. gazilerimize hitap ediyor” diye konuşuyor.

“Millet olmak, beraberdir”

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış ise İstiklal Marşının çok zor ve umutlar, çok büyük heyecan ve beklentiler söyledi. Aynı zevk ve mutludeneyden Kış, “burada ortak yaşam içinde, ortak değerlerde ve ortakla ortak bir hayal ile. Darı içinde olmak. Millet olmak ve hür olacaktır. Bir herşeyi çok iyi bileceğiz ve hiç unutmayacağız. Milli marşlar ısmarlanmak ve masa başında yazılmaz. çocuklarla bilmemizle mümkündür” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da Türkiye’ şehit kanıyla, anavatanın gözünde yaşıyla sulanmış kutsal toprakları vurgulayarak, “Bizim vatanımız ezelden beri hür olmuş Türk milletinin ana vatanıdır. Bağımsızlık ve hürriyet bizim kimliğimizdir. Asım’ın nesliecdadından yayılan vatanını, bilimle, teknolojiyle, sanatla, sporla, İHA’larla, SİHA’larla her gün daha da güçlenerek torunlarına verileceklerdir” kullanımları.

Konuşmaların ardından Vali Su ve protokol üyelerini sınavda yarışmalarında, sınavda ödüllerini verdi.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK