İyileşmeyen kemik kırıklarına kök hücreli çözüm

İyileşmeyen kemik kırıklarına kök hücreli çözüm

8 views
0
PAYLAŞ

Dr. Mesut Bolat, kök hücre tedavisinin özellikle diz ve kalça eklemlerinde, iyileşmeyen kemik kırıklarında, menisküs yırtıklarında ile kas ve bağ hasarlarında hastane ortamının yapılarına dikkat ederek, “Bu tedavi şekli, kas, bağ ve menisküs yırtıkları gibi şikayetlerde de etkili yöntem olarak öne geçmek” dedi.

Medical Park Seyhan Hastanesi Dr. Mesut Bolat, kök hücre tedavisinin özellikle diz ve kalça eklemlerinde, iyileşmeyen kemik kırıklarında, menisküs yırtıklarında ile kas ve bağ hasar bölgelerinde hastane odasını yapı yapabileceğini belirtti.

“Kök hücre her dokuya dönüşebilir”

Op. Dr. Mesut Bolat, kök hücrenin aslında anaç bir hücre olduğunu, bulunduğu veya verildiği her dokuya dönüşebilme özelliğine sahip olan önemli bir doku olduğunu kaydederek, “Eklemlerde meydana gelen kıkırdak hasarları onarılması kök hücre tedavisi ile mümkün. Büyü derecesi son popüler olan kök hücre tedavisi sayesinde kıkırdak gibi koruyucu ve inşası zor olan dokuların yeniden yapılanma süreci farklı tedavi yöntemleri şifa oluyor” diye konuştu.

“Daha hızlı kurtarma için başvurulur”

Şiddetli şikayetleri olan ancak cerrahi için erken veya ameliyat şikayetlerinden çekinen ortopedi ve travmatoloji hastalarında, kireçlenme sonuçlarının ilerlemesi ve kıkırdakların daha hızlı iyileşmesini sağlamak için kök hücre tedavisine başvurduğunu açıklayan Dr. Bolat, “Bu şekli, kas, bağ ve menisküs yırtıkları gibi şikayetlerde etkili bir yöntem olarak öne çıkan hükümler. Bu nedenle etkili bir yöntem olarak tercih edilir” diye konuştu.

“Lokal anestezi ile hastane ortamı uygulanmaktadır”

Ortopedi alanında kullanılan kök yuvaları kendi yağ dokusundan elde edildiğini söyleyen Op. Bolat, “Hücrelerin doğumun alma işlemi sırasında hastaların herhangi bir ağrı hissetmemesi için lokal anestezi uygular. bölgeye iğne uçsuz bucaksız bir şekilde yapılır ve doğrudan batı bölgesi hedeflenir” dedi.

Bel ve boyun fıtıklarında tercih edilebilir

Op. Dr. Bolat, kök hücre yapısının oldukça basit olup ortadan kaldırdığı uygulamadan hemen sonra taburcu edilebildiğini ifade ederek, “Kök hücre yöntemi özellikle tüm eklerin kıkırdak kireçlemelerde, menisküs ve bağ yaralanmalarında, çökmeyen kemik kırıklarında, bel ve boyun fılıklarında, diyabete bağlı yaralarda, yanık gibi yara aşının hasarlarında uygulanabilir” dedi.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK