KADES “hayatlar” kurtardı

KADES “hayatlar” kurtardı

8 views
0
PAYLAŞ

Adana’da 2022 yılında eşinden şiddet gören 11 bin 213 kadın KADES uygulamasına giderek polisten yardım istedi ve polisin en geç 10 dakika içinde adreslere ulaşarak kadınlara yardım ettiği öğrenildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, kadınlara yönelik yönlendirme amacıyla çalışmalarını sürdürdü. Polis, Adana Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ekipleriyle birlikte camiler, Kur’an kursu, okumaki veli toplantıları, festival ve konser gibi kültürel amaçlarda Kadın Destek kullanmayı (KADES) tanıtıp, bilgilendirici dağıttı. Ekipler, bu kapsamda 2022 yılında 401 bin 567 kişiye ulaştı. Ayrıca polis, geçmişte yıl KADES’teki panik düğmesine basılarak yapılan 15 bin 60 ihbardan 11 bin 213’üne müdahale etti. Kalan 3 bin 847 ihbarın ise yanlışlıkla yapıldığını belirtirken, kadınların bu konuda dikkatli olması gerektiği saklanıyor.

Adana Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yapılan seminerlerde ise 5 bin 687 polise KADES ve ihbarlara müdahale konusunda eğitimler verildi. Ekiplerin, KADES üzerinden yapılan ihbarlara müdahale süresi ise ortalama 5 ila 10 dakika olduğu belirlendi. Öte yandan, son 2 yıl içinde kent genelinde eşine psikolojik ya da fiziksel şiddet uyguladığı ve haklarında uzaklaştırma kararı verilen 186 kişinin de elektronik kısma takıldığı bildirildi.

Polis ekipleri, KADES’in tanıtım çerçevesi Seyhan ilçesindeki Atatürk Parkı’nda kadınlara dağıtıp, bilgilendirme çalışması yaptı. Boşanma eşi olduğu eşi tarafından şiddete maruz kalan ve ‘KADES’ sayesinde kendini güvende hisseden, iki çocuk annesi Tuğba Gökçe Çiftçi, “KADES sayesinde birçok kadın gibi benim de hayatımdan kurtuldu. , polisten yardım istedim. 5 dakika içinde ekipler yanındaydı. Her kadının vücudunda mutlaka KADES yüklü olmalı” dedi.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK