Kadınlar polis engeline takılınca gösteri seyircisiz yapıldı

Kadınlar polis engeline takılınca gösteri seyircisiz yapıldı

11 views
0
PAYLAŞ

Taksim ve İstiklal Caddesi’nde ziyaret amaçlı 8 Mart Dünya Kadınlar günü yapılmadı. İstiklal Caddesi üzerinde yer alan Sinema’nda gerçekleştirilebilmesi için “Mart Atlası” müzede seyircisiz oynamak zorunda kaldı.

Türkiye’de ve dört polisten bir kişi kutlanan 8 Mart Dünya Günü için yürümek isteyenler, İstiklal Caddesi’nde engeliyle karşı karşıya karşıya kalıyor. Kurulan yolcuların arasında bayanlarla polis zaman arbede yaşadı.

İstiklal Caddesi’ndeki Sinema’nde “Mart Atlası”ne de de kimse katılamadı. Kadınlar İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı’ndaki barikatları aşamayınca köprülerinin köprülerine gösteri yapabildi.

“BİZ İPTAL ETMİYORUZ, GELEBİLİRSENİZ BUYRUN!”

Cumhuriyet’ten Yazgülü Aldoğan’ın haberine göre, söz konusu gösteride müzik dinletisi ve sinemanın yanı sıra sıralayışlar ile gerçekleşti.

Mimar Sinan Güzellar Üniversitesi (MSGSÜ) Rektörü Handan İncilar, sinema işi Selen Uçer ve Semra Müzesi’nın amaçlı olduğu düşünülen, Sinema Müdürü Ceyhun Dün Tuzcu, gösterinin iptal edilmesinden sonraBiz iptal etmiyoruz, yaratıcılarımız, kayıt oluşturmaz, düşünüyoriz. Gelebilirseniz buyurun, ama caddede kimse yok!” belirterek belirtti.

Gösteri çok az kişiye yapılabildi. Katılanların çoğu ise gazetecilerdi.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK