Karaduvara kazandırılan yeşil alana ‘Sardalye Park’ adı verilecek

Karaduvara kazandırılan yeşil alana ‘Sardalye Park’ adı verilecek

7 views
0
PAYLAŞ

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Meclisi, Haziran ayı olağan ilk toplantısını, Mustafa Gültak başkanlığında gerçekleştirdi.

Toplantıda, Karaduvar Mahallesi sahil yolunda, park ve yeşil alan düzenlemesi yapılmak üzere Belediyesi’ne tahsis edilen 17 bin 638 metrekare yüzölçümündeki taşınmaz üzerinde yapılan parka “Sardalya Park” adının verilmesiyle ilgili teklif komisyonlarına sevk edildi. Akdeniz Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda, bir önceki birleşim tutanaklarının okunup oybirliği ile kabul.Meclisin ürettiği önergenin kabulünden sonra çeşitli gündem ürünlerie geçilerek, ilgili komisyonlara havalesi yapıldı.Toplantıda Diyanet İşler Başkanlığı Akdeniz Kaymakamlığı ilçe Müftülüğünün ilgi yazısıyla, talep üzerine Nusratiye ve Huzurkent bölgelerinde Kur’an kursu inşa etmek üzere Akdeniz ilçe Müftülüğüne yer tahsisi yapılması talebine ilişkin önerilenge görüşmeleri, Meclis üyeliğine alındı.

Nusratiye Mahallesi’nde bulunan bir parsele ilişkin Mersin 1. İdare Mahkemesinin 11 Şubat 2022 tarih, 2021/581E. 2022/101K sayılı karar ve Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 10 Şubat 2023 tarih ve 89 sayılı karara istinaden çerçevesi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı yenilemene, açma süresi parsel içinde maliki tarafından yapılan 1 adet itirazın değerlendirmesiyle ilgili teklif görüşülerek komisyonlara havalesi yapıldı. Meclis’te, İçel Sanat Kulübü’nün kurallarına göre karikatür, çizgi roman ve stand up alanında güvence altına alıyor ve umut vadeden sanatçıların katıldığı Mizah Günleri’ne yapılacak maddi katkıya ilişkin teklif de komisyonlara sevk edildi.

Karaduvar’a kazandırılan yeşil alana “Sardalya Park” adı verilecek

Toplantıda, Karaduvar Mahallesi sahil yolunda, idareci hazineye ait hüküm ve tasarrufu altında bulunan, park ve yeşil alan düzenlemesi yapılmak üzere Akdeniz Belediyesine tahsis edilen 17 bin 638 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde yapılan parka “Sardalya Park” adının verilmesi ile ilgili teklif de üyelerin oybirliği ile İlgili komisyonlara havalesi yapıldı.

Diğer gündem sistemlerinin de görüştüğü toplantının sonunda Başkan Gültak, Meclis üyeleri bir takım toplantılarını önerdi ve eleştirilerini yanıtladı.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK