Karataş Transport Denizyolu Turizm Merkezi Projesinin fizibilitesi hazırlandı

Karataş Transport Denizyolu Turizm Merkezi Projesinin fizibilitesi hazırlandı

13 views
0
PAYLAŞ

ATGAB Birlik Başkanı Necip Topuz, bakımı ilgili yapacağı yazılı olarak kaldırma, “Adana’nın tanıtımına ve kalkınmasına önemli katkılar sunacağı beklenen deniz otobüsü seferleri için büyük fizibilite projemiz çerçevesi, HS Marin Mühendislik şirketi ile hizmet satın alma protokolü imzalanarak Karataş limanı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsleri ( HADO) Madenli limanında saha araştırmaları yapılmıştır” dedi.

Bölge halk talep analizi için bir anket hazırlandığını kaydeden Topuz, “Anketimizi yanıtlayan 336 vatandaşımızın görüşmelerini şu şekildedir. Yüzde 91 oy ile yatırım değerlendirmesi ‘kesinlikle gerekli’ olduğu belirtilmiş genişleme, Adana merkezli turistik deniz seferlerini kullanma maliyeti için sırası ile yüzde 33 ile ‘yılda birkaç kez’, yüzde 26 ile ‘ayda birkaç kez’ ve yüzde 15 ile ‘ayda bir kez’ seçim ön planı kuralları. Ziyaret edilmek istenen destinasyonlar için yüzde 78 oy ile Girne başta gelirken sırasıyla, Gazimağusa, Antakya, İskenderun, Mersin şehirleri ile Mısır, Lübnan, İsrail gibi Doğu Akdeniz mağazaları ifade edilmiştir. Deniz ulaşımını tercih etme sebepleri için ekonomik, güvenli ve konforlu sonuçlar yanı sıra çevreci ve yeni bir alternatif seçenek olduğu anlatılmaktadır. Proje kapsamında çalıştırılacak deniz otobüsleri için ise yolcunun yanı sıra taşıtları da taşıyabilmeli, hızlı ve güvenli bir şekilde çevreci de olması beyan edilmiştir” kullanımları kullanılmıştır.

Topuz, ayrıca proje çerçevesi teknolojisi ve makine parkı ile organizasyon şeması gibi teknik analizler, girdi maliyetleri, gelir modelleri gibi finansal analizler, karlılık analizi, rekabet koşulları gibi ticari analizler ile birlikte sektör ve bölge çevre hakkında ve sosyal analizler sonuçları tüm bu incelemeler sonunda şu öngörülere ulaşıldığını söyledi.

Öngörüler de “Mevcut Karataş Balıkçı Barınağının uygun bölgeleri nedeniyle fizibilitenin yatırıma dönüşme hızı yüksektir. 1,5 yıllık hayali hayata geçirme hedeflenmektedir. Yılda 210 gün verimli şapka hareketliliği ve sefer başı ortalama yolcu sayısı 400 olarak öngörülmüştür. Günlük gidiş ve gelişme toplam 2 sefer planlanmıştır.Yatırımın verimlilik oranı yüksektir. Projenin Fayda Maliyet Oranı 1,39 olarak hesaplanmıştır. Avrupa Birliği Kalkınma Fonu, Dünya bankası fonları vb. ulaşım projelerini birleştiren fonlardan kredi alınması planlanmıştır. Yatırımın tamamı için Euro ölçüsü 15 yıllık vadeli ve yüzde 6,5 faizli çekilecek bir kredinin geri ödemesi 12,5 yılda tamamlanabilecektir.Coğrafi konumu, bölgemizin sosyo-ekonomik yapısı gibi pazarda avantaj avantajı kazandıracak olanaklar bulunmaktadır. Potansiyel tahmini projeye olan ilgisi asgari talep oranlarının üstündedir” ifadelerine yer verilmiştir.

Topuz, bu sonuçların sonucu, hedef sektöründeki eylemlerin yoğunlaşması kazanarak hükümranlık ve halkın desteği ile etkilerinin sona ereceğini ve Karataş ilçesinin bir ulaşım ağı merkezi haline gelmesi marka değerinin günden güne artan bir turizm destinasyonunun hedefleneceğini kaydetti.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK