Kilikya Ultra Maratonu’nun lansmanı yapıldı

Kilikya Ultra Maratonu’nun lansmanı yapıldı

14 views
0
PAYLAŞ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 23-25 ​​Eylül yer değiştirecek Kilikya Ultra Maratonu’yla tarih, doğa ve sporu bir araya getiriyor. “Doğanın içinde tarihe koş” mottosuyla bu yıl ilk kez düzenlenecek maratonun lansmanı, Erdemli ilçesine Bağlı Kızkalesi’nde yapıldı.

Lansmanda v Mersin Büyükşehir Başkanı Vahap Seçecekleri, gerçekleştirecekleri, Mersin’i sadece Türkiye’ye değil, yetiştirmek için, “Bu içinde yemek yemek pişirmek, yemek pişirmek ve spor yapmak. Kilikya Ultra Maratonu, spor yaparken. Mersin’in tarihi güzellik, doğasını anlatmak, tanıtmaktırlerini” dedi.

Mersin’in tarihi ve tesisi ile harika bir doğaya sahip olduğunu söylüyor Seçer, “Kızkalesi bin 100 yıllık bir yapı. Korikos Bölgesi ve Korikos kalesi. Burada bu maraton bir araç. Amaç ise buraları tanıtma. Güzel bir etkinlik olacak. Buradan Türkiye’ye seslenmek istiyorum. 9’da 71’e kadar 500 sporcumuz, 23-25 ​​Eylül arasında bu maratona katılacak. Farklı kategoriler var. 7 kilometreden 54 kilometreye kadar, içinde tarihe koşacağız” diye konuştu.

Bu yıl Kiya Ultra Maratonu’nun ilkini düzenlediklerini anımsattıklarını Seçer, “Bu yılki gelecek yıl hem çok daha büyük çocuklara yönelik eğitimlı bir yarışmalı olacak. Her yıl boyunca doldurarak ve daha da bütün dünyadan tüm dünyadan tüketebiliriz” şeklinde konuştu.

“Bizler demokrasiyi sindirmiş insanlarız”

Son sınıflarda deneyimle ilgili bazı değerlendirmelerde de bulunan Seçer, “Mahkeme kadıya mülkte. Demokrasilerde böyle olur. Sizlerin dayanamadığı bizim gündemimiz da koltuğa oturmak. Memleket almak zannediyor. Belediye belediye belediyesi başıkiler ile aktarılıyor zannediyor. Ancak o devirler bitti. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da doğan güneşle, o devirler bitti. burası laik cumhuriyet ülkesi, hukuk devleti. Bunun adına artık artık var olmak. Şimdi bizim hakkımızdaki bir takım senaryolar yazılıyor ve tüm aktörlerimizle da konuluyor. Bizim ondan haberimiz var. Kurulan tezgahların ve bu tezgahların içindeki kim tezgahların da haberimiz var. Ama Allah’a, biz demokrasiyi sindirmiş insanlarımız. Hukuk devletine inanmışlarz. Her gün çocuklarımızı okuldan okul okumaktan faydalanmak. Bunu da tarih yazacak” ifadelerini kullandı.

“Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı’nı kurduk”

Spor alanında, dünyadan da söz eden Seçer, bu anlayışımızla çok güzel bir örnek. Tabii ki sporu yedi bir başkanın ve birlikteliğin olması da bunda Etken. Biz yönetimde spor daire başkanlığı yoktu. Kültür dairemize bağlı bir şube müdürlüğüydü. Biz hemen Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı’nı kurduk. Devletin başında kültür, sanat spor geliyor. bir bütünü, toplumları bir araya getirenler. Aslında barışın ta kendisi olan bir arada olması. Bakın burada ne kadar güzel, Erdemli’den, Silifke’den, merkezden ve diğer ilçelerden yurttaşlarımız var. Burada kimse sormuyor; ‘Senin siyasi görüşün, etnik kökenin, mezhebin, meşrebin ne?’ diye. Burada kardeşçe sınıfız. Bu tabloların tüm Türkiye hakim olması bekleniyor. Yakında Türkiye bu yerleri ve hatta çok daha fazla gözündeki gösterileri” dedi.

“Mersin’de ilkleri hayata geçirmeye devam edeceğiz”

Tarsus’ta 6-8 Mayıs’ta Kleopatra Bisiklet Festivali’ni hatırlatan Seçer, 7, 8 ve 9’da de Erdemli ve Silifke’yi içeren Caretta Bisiklet Festivali’ni yapacaklarını belirtti. Yine bu yıl, Tarsus’ta koşulan Uluslararası Maratonu’nu gerçekleştireceklerini dile getiren Seçer, “23 Ekim’de Tarsus’ta Uluslararası Yarı Maratonu gerçekleştireceğiz. Orada görüşüyorsun. İlk kez 21- 22 Ekim Gençlik Festivali’ni atölyeler. Mersin bir üniversite kenti, öğrenci kenti. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaksa, korunacak. O yol Gençlik Festivali’ni çok önemsiyoruz. Yine ilkini 4-5-6 Kasım 2022 arasında Tarsus Festivali var. Tarsus kadar eski değer değeri görmemiş bir kent. Muazzam renkli bir festival olacak ve uluslararası olacak” diye konuştu.

2023 Mersin Bisiklet Turu’ndan dolayı yapılacak bir tur nedeniyle Nisan ayında yapacaklarını da yapacaklarını ne ekleyen Seçer “2023’ün Nisan Turu Mersin’i gerçekleştireceğiz. Yine pandemi yeniden yapılacak olan Atletizm Federasyonu’nun 5. etkinliğinde Pazar günü Mersin’de gerçekleşecek. Yine önemli bir çalışma olan Avrupa Bisiklet Rota Ağı Eurovelo ile ilgili başvuruları yaptık, temasları kurduk. Heyetler geldi, yapıldı. Gayet de güzel yerlere gidiyoruz. Eminim ki biz Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı’na, yani Eurovelo’ya gireceğiz” şeklinde konuştu.

“Amatör spor kulüplerine yardım yardımı yüzde 200 arttırdık”

Amatör spora ve sporculara milyonlarca “ve desteklerden de söz eden Seçer, “Amatör sporcularımıza 7-13 Ekim arası Amatör Spor Kulüpleri haftasında, toplamda 4 362 bin TL’lik ödül dağıtacağız. Geçen gün yüzde 200 gibi bir sonuç başardık. Yine 1 milyon bin liralık ödüllerini Mayıs 148 bekliyoruz. Elbette ki karnımız doyacak ama sanatsız, kültürsüz, sporsuz olmaz. Dün olduğu gibi bugünde, bugün olduğu gibi yarın da; yılmadan, bıkmadan, korkmadan, cesaretle, azimle Mersin halkına kullanmaya devam etmeye devam ediyoruz” şeklinde kullanırlar.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK