KKTC Erenköy Ekoturizm Planını Mersin Orman Bölge Müdürlüğü hazırladı

KKTC Erenköy Ekoturizm Planını Mersin Orman Bölge Müdürlüğü hazırladı

4 views
0
PAYLAŞ

Mersin Orman Bölge Müdürlüğünden kaynaklanan göre, Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Erenköy Ekoturizm Planı hazırlandı. Hazırlanan Ekoturizm Planı, Ekosistem Hizmetleri Daire Başkan yardımcısı Galip Çağatay Tufanoğlu tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Orman İdaresi Müdürü Cemil Karzaoğlu’na teslim edildi. Planın birer nüshası, KKTC Vakıflar İdaresi ve Güvenlik Komutanlığına da verildi.

Plandan teslim sonra Genel Müdürlüğü ekibi, KKTC Orman Dairesi Müdürlüğü’nün planlaması, KKTC Vakıflar İdaresi ve Güvenlik Müdürlüğüanlığı nasıl uygulanacaktır, Erenköy Ekotur Planı yapılacak iş ve seçim değerlendirmek üzere Erenköy’ü ziyaret edecekler.

Ekoturizm Planı Yapılan Erenköy’ün; Kıbrıs adasında KKTC ile kara olmayan için 1976’da boşaltılan ve sivil yurtta bir bölge olduğu belli olan Orman Bölge müdürlüğünde, şu bilgiler verildi:

“Bir liman kasabası olan Erenköy’den 1950’lerden, Türk Mukavemet Teşkilatı tarafından Türkiye’den silahının gönderildiği, Kıbrıs Türkünün avcısının can damarı olmuştur. 1964 yılında Erenköy’de destansı bir sınav ve canlılığın tartışılması. Bu köyde Dillirga kullanıcı Türk köylüdağ, Selçuklu ve Alevkaya köylerinde bulunan köylerinden Türk köyü Erenköy’e. 1974 Kıbrıs Barış Harekatında, Türk yerleşim birimlerinin aradaki Rum köyleri nedeniyle Erenköy’e yapılacak yerleştirme. Bu süre içinde, küçük boyutlu, planlanmış ve planlanmış şekilde tasarlanır.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK