“KOD 01 Adana Robotik ve Kodlama Şenliği” yapıldı

“KOD 01 Adana Robotik ve Kodlama Şenliği” yapıldı

9 views
0
PAYLAŞ

Adana’da düzenlenen “KOD 01 Adana Robotik ve Kodlama Şenliği”nde, kullanıcılar tarafından yapılan projelerden yararlanılmasına sunuldu.

Adana Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen KOD 01 Adana Robotik ve Kodlama Şenliği, TÜYAP fuar alanında toplandı.

Programın açılış konuşmasını yapan Adana İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, kent genelinde eğitim gören 515 bin öğrenciye ulaştıklarını ifade ederek, “Bugün 15 ilçeden yaklaşık 10 bin öğrencimiz ve öğretmenlerimizle robotik genişleme alanında çalışmalar sunmak için bulunuyoruz. Bu eğitimlere emeği geçen tüm öğretmen ve yöneticilikte başarı diliyoruz. Bundan sonraki süreçte yeni projelere imza atmalarını temenni ediyoruz” dedi.

Adana Valisi Süleyman Elban da, bölgelerin çağın teknolojisi ve bilgisiyle buluşturmanın en önemli görevleri olduğunu belirterek, “Sizleri bu dünyayı sadece bir insani değil aksiyon geliştiren aktörleri yaptık. Bu dünyada biz lider ülke olmak istiyorsak bu dünyanın gereksinimlerine göre onları yetiştirmek istiyoruz. Bugün Adana’da adımını attığımız ve bunu şenlikle buluşturduğumuz ‘Kod 01 Kodlama Eğitimi’ bu ağaçlardan bir tanesi” diye konuştu.

KOD 01 Adana Robotik ve Kodlama Şenliği’nin açılış konuşmalarının ardından açılış konuşmalarının protokolü tarafından kesildi. Ardından stantlar gezilerek öğrencilerin öngörüleri incelendi.

Şenliğe katılarak projelerini sergileyen çocuklardan Rabia Zümra Polis, düşünceleri ile 2021 yılında Türkiye birincisi kalmasını kaydederek, “Roketimizi kendimiz yapıyoruz. Sponsorlarımız var. Seyhan Belediyesi SEYTİM bizim sponsorumuz oldu. Maketimiz geçen yıl 10 bin fite kadar çıktı. Haberleşme uydularımızın yanında bizimde görev yükümüz var. Bizim amacımız roketimizin ayrılmasını sağlamak ve görev yükünü sapasağlam yere indirebilmek. Paraşütlerimiz ile birlikte yere inmesini sağlar. 2022 yılında üniversiteler ile yarıştık. Türkiye 4.’sü olduk ve En İyi Takım Ödülü’ne layık görüldük” dedi.

Irmak Öksüz sensörü de kullanımını ve sesini algılayan depreme maruz bıraktığınızda, “En ufak bir ayrıntıda ötüyor ve ışıkla uyarıyor. Ölümler büyük depremler olduğu için bizde deprem bölgesinde bulunduğumuz için böyle bir proje yaptık” dedi.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK