Mersin Büyükşehir Belediyesi Robotics takımı ‘Vex Robotıcs’ turnuvasına katıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Robotics takımı ‘Vex Robotıcs’ turnuvasına katıldı

1 views
0
PAYLAŞ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi ‘MBB Robotics Takımı’, Samsun Atakum’da katıldığı ‘VEX Robotics Lise turnuvasında’ en çok kullanılan takımın şampiyonluğuna layık görüldü.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesinin ‘MBB Robotik Takımı’ başarılı bir performans sergiliyor. MBB Robotik Takımı, Samsun’un Atakum Belediyesi ev sahipliğinde yapılan dünyanın en büyük ve Guinness rekorları kitabına girmiş robotik organizasyonlarından biri olan ‘VEX Robotik Lise turnuvasına katılması sağlandı. Ekipte yer alan çocukların özgüvenlerini artırma, sosyalleştirme ve ekip mantığıyla hareket etmelerini sağlayan turnuvada, ‘MBB Robotik Takımı’, ‘İnovasyon Ödülü’ne (En Yenilikçi Takım) layık görüldü. 19-20 Mayıs’ta gerçekleşen turnuvanın ardından Samsun’un kültürel ve tarihi yerlerini gezdi. Dönüş yolunda ise ödül ile Anıtkabir’i ziyaret ederler.

MBB Robotik Takımı kaptanı Eylül Tutak, ödül Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ithaf ettiklerini belirterek, “19 Mayıs’taki Samsun turnuvasından, En Yenilikçi Takım Ödülü’nü alarak ayrıldık ve Atamıza ithaf etmek için Anıtkabir’e gelmek için. , Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e de teşekkür ederiz” dedi.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK