Mersin Büyükşehir Belediyesi, Şehir Tiyatrosunu Türkiye’ye tanıtıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Şehir Tiyatrosunu Türkiye’ye tanıtıyor

9 views
0
PAYLAŞ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve İşler Dairesi’ne bağlı Şehir Tiyatrosu, 2020’nin Ekim ayındaki bu yana seyirciyle buluştuğu oyunlarla Türk tiyatrosunun duayenlerinin gelecekleri. Şehir tiyatrosu’ta Buzlar’ta Buzlar’da büyümek, 16 Mart’a kadar zorlaşıyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde yeniden yapılanan Mersin Şehiri Murat Tiyatrosu, sinemanın genel sanatında sergilenmesiyle ilgili sergilenen tüm Türkiye’ye tanıtılması. Bu yarışmanın Türk sinemasının önüne, sanatçı, yazar, yorumcu ve memleketleri Mersin’e davet edildi. Tanıtım günlerine katılan ustaların isimlerinde yazar, üyen ve Sanat Kurumu Jüri Üyesi, ilgin Heyecan Veziroğlu, yazar ve ülke Özen Yula, Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri Jüri Başkanı Şaylan Akmen, yazar ve esern Eren Aysan Yığcı, filmn, yazar ve yönetmen Halil Vecdi Sayar, oyuncu ve ülke Murat Çidamlı, oyuncu Tuncer Yığcı, Tiyatronline Genel Yayıni Yaşam Kaya, Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği Başkanı Alper Kafa, Tiyatro Gazetesi Muhabiri Damla Benuğur, Organizatör Metin Güler, Yeni Tiyatro Dergisi yazarlarından ve okulnlarından Mustafa İri, Yetkin Yüksel, Özgür Aziz Kısır, İsmet Küntay Ödül Jürisi’nden Oğuz Kuzey Oğuz ile Ahmet Duman, Tiyatro Düzenlemenleri Birliği Başkanı Ragıp Ertuğrul ve Tiyatro Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nazif Uslu’nun yanı sıra Fatma Pınar Kafa, Ateş Veziroğlu ve Filiz Arıkan yer aldı.

Tanışın yanında seyirciyle buluşan ilk oyun, Şehir Tiyatrosu’nun en son prömiyerini olduğundan ‘Buzlar çözülmeden’ oldu. Büyükşehir Belediyesi’nde yapılane Türk Kongre Merkezi duayenleri ve Mersinli tiyatrolar yoğun ilgi gösterdi. Bir kasabada ortaya çıkacak olan olaylardan önce yaşanan olaylardan seyirciyi zaman zaman heyecan dolu dakikalara sürüklenirken, bu olaylardan sonra gerçekse seyirciye büyük bir şaşkınlık yaşattı. Sahne dekoru ve kostüm tasarımının beğenisini toplamayı.

“Özellikle pandemi döneminde bütün oyunlarımızı izleyecekler”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Müdürlüğü Muratak, Mersin Şehir Tiyatrosu’nun ana kadar yerel ve ulusal basında haber olarak yer tarihinde gerçekleştirilebilecek oyunlarını değerlendirebileceklerini belirtti. Konuklar arasında tiyatro dergileri, gazeteleri, ulusal basında kültür-sanat köşesi yazan yazarlar, edebiyatçılar, sanat eğitimlerini değerlendirirken, yarışmacıları ve akademisyenlerin yer kayıtlarını kaydeden Ataklıkla pandemiyecekler. Bizimkilere. Onlar da küçük bir panelle gerçekten tiyatroları konusunda, tiyatroları konusunda, Anadolu’da tiyatronun durumu hakkında bizim oyuncularımızla sohbette küçük bir çok sevgili Belediye başkanımız Vahap Seçer’in konuğu olarak geldiler. bir organizasyona imzası için de çok beğeniyoruz” dedi.

umutlu değerlendirmeleri merakla vurgulayanlar, “Özellikle Avrupa’da yaşananlar, belki de dedır sanatın çok önemli olduğunu söyleyenlerde; Amerika’dayken bütün şehirler sabaha kadar uyumadan bekleyenler ve gazete kiosklarının sabahları kuyruğa girişleri. ‘Dün akşam seyrettiği oyun için benim hakkımda ne yazdı acaba’ diye. Bu çok büyük bir meraktır. Bizimle aynı sitede olabilecek çok şey var. orijinal beğenirler. Elbette ki çok genç bir tiyatroyuz. Çok genç bir okula gitmememiz. aslında bu da güzel değerlendireceklerdir. Amamızı değerlendirmelerinin gidişatını değerlendirmeleri, aşamalarımızı geliştirmemiz için yaşamlarını değerlendirmeyi düşünüyoruz.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK