Mersin çarşı esnafı dükkanlarının yıkılmasını istemiyor

Mersin çarşı esnafı dükkanlarının yıkılmasını istemiyor

5 views
0
PAYLAŞ

Mersin’de Tarihi Zaferşısı ön ellerinde ‘rızık kutsaldır’ yazılı pankartlarla bir araya çarşı esnafı, 5 yıl daha kontratlarına rağmen ‘deprem riski’ tutuklu dükkanlarının yıkılmak istenmesine tepkinin kaldırılması, yasal işlemlerin beklenmesini istedi.

Mersin Çarşı Esnafları Derneği üyeleri, Tarihi Mersin Çarşısı önünde bir buluşma, ‘rızık kutsaldır’ konulu açıklama yaptı. Yaklaşık 40 yıldır çarşıda ekmek paralarını kazandıkları esnaflar, Mersin Büyükşehir Belediyesinin ‘deprem riski’ yaklaşık yasal süreci devam eden Mersin Çarşısını yıkmak istemesine karşı çıktı. Konuyla ilgililar adına açıklama yapan Mersin Çarşı Esnafları Dernek Başkanı Bekir Algüllü, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediye başkanı olması gerekenden önce ziyaret edip, restore sözü konut. size yer bu destek, hükümet de öğretmenin evinin olmaması yerine’ demeye başladı.Bizler her yerde merkez esnafın olduğu her projeye sözü verdi.

“Yasal beklemenin beklenmesini istiyoruz”

Bölge esnafının 40 yıllık kamu kiracısı olduğunu ve belediyeye kira sonuçlarını kaydeden Algüllü, “Esnafın yokluğunun sessiz kalması mümkün değil. Bizim bu bölgeyle ilgili 3 öncümüz olmuştur. İkinci koruyucumuz ise mevcut alanın gömülü tarihi kapalı çarşısı yapılması ve Mersin’e bir yer çarşısı kazandırılmasıydı. yıl kontratımız bulunan bu alanı boşaltmamız için bize tebligatlar yapılmıştır. Biz yasal yürütmenin beklenmesini istiyoruz. Adana İstinaf Mahkemesi Zafer Çarşısı ve bölge ile ilgili açtığımız davalara tedbir kararı kaldırıldı” açıklamasını kullandı.

“Bağımsız kuruluşlarca analiz deprem yapılsın”

Mağduriyetlerinin koruyucularını isteyen Algüllü, “Büyükşehir yasası ile belediyelere devredilen kırmızı lacivert ve özel idare iş hanları bir takım çalışmasına uygun olmayan önlemler ve 8 ayda alınan bir deprem raporu ile yıkılmaya çalışılıyor. ayakta bu performansını göstereceği” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından esnaf ellerindeki pankartlarla yolu 1 dakikasına kapatarak sloganlar attı.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK