Mersin’de 125 kilometre bisiklet yolu yapıldı

Mersin’de 125 kilometre bisiklet yolu yapıldı

6 views
0
PAYLAŞ

Mersin Büyükşehir Belediyesi artan nüfusla birlikte oluşan araç barındırma, kullanım sırasındaki uzama ve çeşitlenmesi gibi zorlukları azaltma ve yeni engelleme güçlüklerini engelleme için sağlıklı, güvenli, ekonomik, doğa dostu ve erişilebilirlik açısından kullanışlı bir ulaşım türü olan bisiklet ulaşımını desteklemeye devam ediyor. Çocukları bisikletle gezmeyi teşvik etmek amacıyla, Türkiye’de ilk defa yapılan ‘Evden Okula, Güvenle Pedalla Projesi’ kapsamında, Mezitli ilçesi 75. Yıl Ortaokulu pilot okul olarak seçildi ve okul güzergahındaki sokaklara bisiklet yolu yapıldı. Yerel okullarına güvenli bir şekilde bisikletli ulaşım kullanım amacı olarak bu proje kapsamında UKOME kararı, yol hızının sonunda 30 kilometreye düşürüldü.

Belediyenin gelirindeki 118 yeni otobüsün tamamında bisiklet aparatının bulunduğu belirtildi. Özellikle bisikletli incelemede kırsal kesimlere çıkacak şekilde bisiklet aparatlı otobüslerin şapka planlamasını yapmaya dikkat ettiği belirtilen belediyenin merkez 4 ilçe ve Tarsus’ta da toplam 38 istasyonda 414 bisiklet kapasitesi bisiklet park istasyonu ve 8 adet bisiklet bakım/tamir istasyonu bulunduğu kaydedildi. Kentbis Merkezi’ne ek 6 istasyonda 85 adet bisiklet ile hizmet verilmesi ve Kentbis üyesi 86 bin 276 kişi bulunduğu da aktrıldı.

Büyükşehir olarak en son tamamlanan 3. Çevre Yolu ve İstiklal Caddesi çalışmalarıyla birlikte toplam 125 kilometre uzunluğunda bir bisiklet çıkışına sahip olan ifade eden Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Planlama Şube Müdürü Murat Altuntaş, “Mevcut ve yeni açılan imar yollarımızda, mevzuata uygun bisiklet yollarına hızla devam etme Bulunmakta olup, kavşak noktalarını da mümkün olduğu kadar bisikletli ulaşıma uygun olarak projelendirerek devam etmekteyiz” dedi.

Bisiklet Ana Planı kapsamındaki çalışmaları sürdürdüklerini ve ilk yaptıkları çalışmalar üzerine toplam 277 kilometrelik bir planlama içinde muhafaza edenler Altuntaş, “Bu çalışmaları da kısa ve orta vade tamamlama içindeyı planlamaktayız. En son ürettiği Ulaşım Ana Planı merkez bölgesinde, 2020 yılı öncesinde yaklaşık bisiklet yolculuğu 13 bin 200 civarındayken, bu rakam 2022 yılı içinde 32 bin 200 katına kadar yükselmiştir. Bu da ürettiğimiz çalıştırmaları bir sonuç olarak, üreticimizde bisiklete binmeyi göstermeyi gösteriyor” diye konuştu.

Mersin’de bisiklet kullanmanın artık çok keyifli bir hale geldiğini söyleyen bisiklet kullanıcılarından Zeki Çağlar, “Sahilde sabah sporuyla efendisi, akşam zaman zaman Başkanımız Vahap Seçer’in öncülüğünde başarılı olan bisiklet yolunda arkadaşlarla bisiklet sürüyoruz. Çok da keyif alırsınız. 14 yıldır bisiklet sürüyorum. Çarşıya geçeceğim zaman, arabamı kullanmadan bisiklet yolundan rahat bir şekilde gidip gelebiliyorum” gezintisi kullanılıyor.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK