Mersin’de 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Mersin’de 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı

6 views
0
PAYLAŞ

Mersin’de 24 Kasım Öğretmenler Günü Cumhuriyet Meydanı ve Kültür Merkezinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Öğretmenler Günü videosu Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk tören Cumhuriyet Meydanında düzenlendi. Öğretmenler ve çocuklarının gittikleri törende, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’nın Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla sona erdi.

kutlama töreninin ardından kutlamalar Kültür Merkezinde devam etti. Törene, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Gülcan Kış, il merkezi, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından aday öğretmen ve emekli öğretmen adına iki öğretmen konuşması yaptı.

“Öğretmen eğitimin lideri, geleceğin mimarıdır”

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İl Milli Eğitim Müdürü Koca, törende yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Başöğretmen’ unvanını aldığı 24 Kasım sonunda, 1981’den bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlandığını söyledi. Koca, ” Ülkesindeki en onurlu mesleklerinin başında gelen öğretmenlik emek, özveri, sabırlı ve hoşgörülü isteyenler, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir. Öğretmen eğitimin lideri, geleceğin mimarıdır. her çevredeki yüreklere sevgiyi, zihinlere verilen nakış nakış kalıntısı, toplumun efendisidir. konuştu.

32 yıldır bıkmadan, usanmadan çalışmaya ve çalışmaya devam eden Koca, “Öğrencilerin gözün içine her bakışında içim titreyerek, gururla, şevkle yapmak mesleğimi. Ben, ben söylüyorum ama lütfen siz din olarak anlayın. Muhafazan sakınan, dağ, taş, yol demeden memleketin her noktasına erişen ve evlatlarına sahip çıkan tam 1 milyon 200 bin kardeşiz biz.Başka hiçbir meslek grubu ulaşamayacak kadar büyük bir aileyiz. Bana bir karakter öğretmenin 40 yıl kölesi olacağım diyen bir inancın evlatları olarak, gideceğimiz baş öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmendir’ sözündeki görevimizi en iyi şekilde yürütmektir” şeklinde konuştu.

“Bir öğretmenin en önemli özelliği adanmış ruhudur”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Gülcan Kış ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece Başkomutan olarak savaş meydanlarında başarı kazanmadığını dile getirdi, “Aynı zamanda başöğretmen olarak yokluk ve yoksullukla sınanan halkımızı, muasır medeniyetlerin egemenliği için üstün bir çaba sarf etti. Cumhuriyetimizin eğitim seferberliğinin en büyük Atılımlarından biri olan millet mekteplerinin açılışının yıl dönümünde başöğretmenlerimiz Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlamak. Yoğrularak evin okul öncesi döneminden alıp, üniversite sıralarına kadar yetiştirir. uzurlu, güvenli, ve refah içinde yaşıyor Türkiye’nin inşasında rol oynadığınızda çocuklara yön veriyorsunuz. Seslere ulaşmak da artık çok zor değil. Bilgiyi artık bir tuşla cebimizde taşıdığımız akıllı telefonlarla elde edebiliyoruz. Ama insan ordusu olarak sizden bilgi alıyor, kültüre dönüştürüyorsunuz. İşte bu kültür bir toplumu millet haline getiriyor, günümüzü yarınlara bağlıyor. Onun için sizlere minnettarız” duası kulandı.

“Öğretmenlik mesleği insan yetiştirmek gibi ulvi bir amaca hizmet eder”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da dünyada sayısız meslek gruplarının olduğunu söyledi. Bu meslek dallarının bir

Önem, bir kıymetinin olduğunu ifade eden Pehlivan, “Bunlar içinde öğretmenlik mesleğini müstesna bir yeri var. Çünkü öğretmenlik mesleği, insan yetiştirmek gibi ulvi bir amaca hizmet eder. Konusu insandır. Konusu insan olması hasebiyle değeri de o derece yüksektir. Öğretmenlerimiz alfabenin A’sını , B’sini, C’sini öğreterek. Hazırlar. Derece güçlü olacaktır.Aslında bu söz öğretmenlerimizin yaşadıkları güvenin tezahürüdür.Evet öğretmenlerimize çok güveniyoruz.Hepimizin üzerinde öğretmenlerimizin çok emeği var.Bu duygul arla bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutladı, hayatını kaybeden öğretmenlerimize baş sağlığı diliyor, emekli olup hayatta olanlara da sağlıklı yaşamlar mutlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Pehlivan, emekli öğretmene hizmet şeref belgesi takdim etti. Pehlivan, daha sonra kilise üyeleriyle birlikte resim, şiir ve sonraki yarışmalarında girenleri ödüllendirdi. Öğretmenler turnuvası kupa töreninin ardından, aday öğretmen yemin ederek mesleğe ilk adımlarını attılar.

Tören, müzik dinletisiyle sona erdi.

Öğretmenler Günü Bozyazı’da da kutlandı

Mersin’in Bozyazı ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bozyazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilk tören 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gösterim. İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Alper Ünver’in Atatürk Anıtına çelenk koymasının ardından, kutlamalara Bozyazı Durmuş Tufan Anadolu İmam Hatip Lisesi Çok Amaçlı Salonu’nda devam edildi.

Burada konuşan Bozyazı Durmuş Tufan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Lütfi Yılmaz, 1981 yılında buyana ‘Öğretmenler Günü’nün kutlandığını söyledi. Yılmaz, “İnsanoğlu var olduğu günden beri, onun eğitimi de en az fiziksel varlığı kadar önemli ve değerli kabul edilmiştir. İnsan doğup büyüdüğü aile ortamı temel bilgilerini kullanan sonra daha yetkin hale gelmesi için bir terbiyeciye, eğiticiye, eğiticiye yani öğretmene muhtaçtır. İnsan öğretmen sayesinde ancak ahlakı, maneviyatı, üretme becerisini, medeniyeti öğretir. Kültürün ve medeniyetin temel eğitimi eğitim öğretimi oluşturur ve onun yetiştiricisi da öğretmendir. Kültür ve medeniyet seviyesini yükseltmiş milletlerin en temel ölçüleri öğretmen ve eğitim öğretim değerleri ile anlaşılmaktadır. Yarınların daha fazlasının olması, muasır medeniyetin üstüne çıkma hızımız eğitime ve öğretmene öğretmene değer oranı olacaktır” dedi.

Konuşmaların sonraki öğrencileri tarafından mikro oratoryo, şiir, zeybek ve türkü gösterimi yapıldı.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK