Mersin’de 3. Çevre Yolunda çalışmalar tamamlandı

Mersin’de 3. Çevre Yolunda çalışmalar tamamlandı

4 views
0
PAYLAŞ

Çevre Yolunda yürütme yenileme ve düzenleme çalışmaları, 7. kanalize kavşağın tamamlanmasıyla sona erdi.

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi tarafından 6 bin 75 metre uzunluğunda yol çalışmasını yenileme, kullanım çalıştırma kullanımının ardından tamamlanarak tüm cadde konforlu ve standardı yüksek bir hale getirildi. Çalışmalar ortamı 7 kanalize kavşak, yol ve kaldırım düzenlemesi, bisiklet ve yaya yolu yapıldı. Yapılan işlemlerla 3. Çevre Yolu daha modern, konforlu ve yüksek standartlı bir hale gelirken, yol üzerinde yapılan kanalize kavşaklar sayesinde de yaya ve merkezin bekleme süresi en aza indi.

Tek caddede 7 kanalize kavşak

13. Cadde ile 34. Cadde kesişiminde yapımı süren 7. kanalize kavşak tamamlanarak trafiğe açıldı. Türkiye’de ilk defa Mersin’de denenen ve ilki 13. Cadde ile 36. Cadde kesişiminde açılan kanalize kavşakların ikinci, 13.Cadde ile İsmet İnönü Bulvarı kesişimi, üçüncüsü 13. Cadde ile 20. Cadde kesişimi, 4.’sü 13. Cadde ile 38.Cadde kavşağı, 5.’si 13.Cadde ile 26.Cadde kavşağı, 6.’sı 13.Cadde ile 32.Cadde kavşağında açıldı.

Tüm kanalize kavşaklarda 3 şeritli araç, 1 şeritli bisiklet yolu, delinatör ve butonlarla meydana gelen koruma bandı ve yaya yolu yer alıyor. Araçların düz istikamette, sağ ve sola dönüşlerinde 3 farklı kulvardan yönlendiren kavşak sayesinde, trafik ışıklarında bekleme süresi en aza iniyor.

Çevre dostu kavşaklar sayesinde karbon emisyonu azalıyor

3. Çevre Yolu üzerinde yapılan kanalize kavşaklar sayesinde, karbon salınımında günde 60 kilogram azalma sağlanıyor. Bu da günde 6 ağacın, karbon emisyonunu bağlantılarının olması gerektiği anlamına geliyor. Bir günde 1900 litre yakıt tasarrufu da yılda 650 bin dolar tasarruf anlamına geliyor. Zirve bekleme süresinde oluşan yüzde 57 ve araç hızında oluşan yüzde 36’lık iyileşme ise seyahat süresinde yüzde 37’lik bir tasarruf süreci sağlıyor.

“Bu kavşaklar, ulaşım masrafları en aza indiriyor”

Toroslar ilçesi Akbelen Bulvarı ile Yenişehir ilçesi 34. Cadde arasında, yani 3. Çevre Yolu üzerinde, 6 bin 75 metre eski yol ve kavşak yenileme çalışmasını tamamladıklarını bildirdi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ve Kontrol Şube Müdürü Ahmet Serkan Ataman, “Üç şerit ulaşım yolu, bir şerit bisiklet yolu ve engelsiz yaya yollarından oluşan projemizde, 7 adet de kanalize kavşak uygulamasını gerçekleştirdik. Türkiye’de ilk defa uygulanan kanalize kavşaklar sayesinde, trafik ışıklarındaki bekleme süremiz en aza inmiş oluyor. Ayrıca bu kanalize kavşak sistemi; düz giden araçlar düz kulvarda, sağa dönenler sağ kulvarda, sola gidenler sol kulvarda ilerliyor. Bu kavşaklar sayesinde daha az karbon salınımı oluyor ve sürücülerimiz için başarı elde edebiliyoruz. Böylece de ulaşım süreleri en aza indirmiş bulunuyoruz” dedi.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK