Mersin’de 3 şehit ailesi ile 8 gaziye ‘Devlet Övünç Madalyası’ verildi

Mersin’de 3 şehit ailesi ile 8 gaziye ‘Devlet Övünç Madalyası’ verildi

4 views
0
PAYLAŞ

Mersin’de 3 şehit ve 8 gaziye ‘Devlet Övünç Madalyası ve Beratı’, Vali Ali İhsan Su tarafından yapıldı. Yaşanan anların sahnesinde, bazı şehit yakınları ve maddisınısını alamadı alan gaziler gözyaşlarını tutamadı.

Mersin Valiliği tarafından cumhurbaşkanlığı himayesinde şehit aileleri ve gaziler için Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni düzenlendi. Kültür Merkezinde iş ve şehit aileleri, gaziler ve ailelerinin onur konuğu olduğu gibi Vali Ali İhsan ve ailelerinin eşi Zeliha Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile davetliler katıldı.

Okunabilecek ve İstiklal Marşı’nın örneğinde olduğu gibi. Özgeçmişlerin canıgösterecek şekilde duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı. Bazı gaziler örneğin küçük çocuklarıyla katılırken, Gazi Mustafa Metin’in asker kıyafeti giydirilmiş 19 aylık çocuğu Osman Batur’un şaşkınlıkla gözlenen izlemesi ve sevimli hallere dikkat.

“Onların ulaşabileceğiz en güzel şekilde devam ettirebilirsiniz”

Törende Eğitim Vali Su, bu vatan, bu millet için seve gerçeği ortaya koyan kahraman gaziler ve aziz şehitlere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih verilen Devlet Övünç Madalyası ve Beraatını takdim edeceğini söyledi. Su, “Tarihten okuldan yüce darı her zaman hücum ve yaşamışızdır. Vatanı, hava, hürriyeti, bağımsız olmak için yüce milletimiz onun zamanını ortaya koymuş; kahraman gazilerimiz, aziz şehitlerimiz kanlarıyla, terleriyle bu vatanı bize yaygın. Bugün bizler içinde yaşamakta olan hayatta, hayattayken, evlerimizde yolculuklarımız gelebiliyorsak, mutluluğumuzla yaşayabileceklerimiz azizlerde, işte burada şehitlerimizin kan ve kahraman gazileri var. biz bugün burada bu güzel programları yapabiliyoruz. Kullanıma tabi tutulabilir. O yüzden kahraman gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi asla unutmayacağız ve asla unutturmayacağız” dedi.

“Onlardan ilhamla ve güçle kutsalımıza sahip olmak devam ediyor”

Aziz şehitlerin de kahraman gazilerinin zaman için ‘vatan sağ olsun’ ifadeleriyle gösterdikleri metanetle her zaman takdire şayan ailelerinin vurgulayan Vali Su, “Az şehitlerimizin de zamanlarında devam ederken, bundan sonra da devam ediyor. Şehit artıklarımız buin evlerimiz, ailelerilerimiz de bizler, bizim hastalarımız, bizim ülkemizdir. Aziz şehit ve kahraman gazilerimizin bize bıraktıkları bu kutsal vatanımıza, başlamakla ve güçle elimizde devam etmeye devam ediyor. Vatanımızı, şu anki uygarlığımızdan devam etmek için varmaktan devam ediyoruz. Bu motivasyonla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tümiz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve kullanımla anıyorum” diye konuştu.

Vali Su, konuşmasının ardından 3 şehit ve 8 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratını verdi. Bazı şehit babaları gaziler, maddilarını anlatıldı.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK