Mersin’de 3’üncü Vitamin C Şenliği: Narenciyeden çeşit çeşit ürünler yapıldı

Mersin’de 3’üncü Vitamin C Şenliği: Narenciyeden çeşit çeşit ürünler yapıldı

13 views
0
PAYLAŞ

Mersin’in Erdemli ilçesinde, anaokulu öğrencilerinin gelişiyle 3’üncü ‘Vitamin C Şenliği’ örneklemeken, portakal, mandalina ve limondan yapılan çeşit çeşit ürünler ortaya çıktı.

Erdemli’de kaymakamlık düzenlemesinde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla 62 okul öncesi öğretmeni, 755 ana sınıfı çocuğu ve velisinin katılımı ile 3. Geleneksel ‘Vitamin C Şenliği’ yapıldı. Şenlikte öğretmen, öğrenci veliler hep birlikte portakal, mandalina, limon başta olmak üzere çeşitli meyvelerden ortaya çıktı. Tatlıdan reçele, lokumdan kurutmalıklara kadar çeşit çeşit üretici yer aldığı şenliğe Vali Ali Hamza Pehlivan ile il ve ilçe protokolünde katılım sağlandı. Vali Pehlivan stantları gezerek ürünlerini tadarken, çocuklarla da yakından ilgilendi.

Şenlik hakkında bilgi veren Erdemli Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, 62 öğretmen ve 755 öğrenci velileri ile katılım kaydetti.

Tablonun şenliğinin amacına değinen Vali Ali Hamza Pehlivan, “Burada ana sınıfı hükümdarlığı var. geliyor, barındırdığı bol mineral akla geliyor. Şunu diyoruz, narenciye C vitamini deposu, mineral deposu, Mersin de narenciye deposu” dedi.

“Türkiye’de üretilen 1,5 milyon ton limonun 860 bin tonu Erdemli’de üretiliyor”

Özellikle Erdemli’nin limon konusunda çok önde gelen dikkat çekici Vali Pehlivan, “Türkiye’de başlangıçta 1.5 milyon ton limon üretiliyor ve bunun 860 bin tonu yani yüzde 55’i Erdemli’de üretiliyor. Kıymeti var.Güzel düşünülmüş kullanın.Burada görülen, ürünü sadece kendisi değil, limon, portakal, greyfurt, mandalina sadece kendisi değil, onu içeren envaiçeşit diğer ürünler.İşte burada bulunan hali, tatlı yapılmış hali, işletme yapılmış hali, suyu meyve şeklinde yapılmış hali, Bunların hepsi bu şenlikte yapılan etkinlikler, götürülür. bu ürünleri tanıyınca hem sağlıkları için bu ürünü tüketecekler, hem de etrafla Rında görüyorlar limon bahçeleri, portakal bahçeleri, bu beklenen üretiminin sürekliliği açısından da pay sahibi olacaklar diye düşünüyorum, o bilinçle yetişecekler diye düşünüyorum” diye konuştu.

Mersin’de narenciye şenlikleri sürmek da hatıralardan Pehlivan, “2 hafta önce 8’incisini yaptık, ben çıkacak ki bu vitamin şenliği de bu sonuçta belki gelecekteki narenciye şenliği ile de şekilde entegre daha geniş bir boyut kazanacaktır. Erdemli’de başlayan bu faaliyet ilimizin geneline de devlet yayılsın istiyoruz” diyerek konuşmayı başardı.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK