Mersin’de geleceğin bilim insanlarına yönelik eğitim programı

Mersin’de geleceğin bilim insanlarına yönelik eğitim programı

6 views
0
PAYLAŞ

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından geleceğin çaba bilim insanlarının ortaya çıkması adına olağanüstü harcanan Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Atölyesinde, farklı şehirlerde üniversitelerde okuyan ve yarıyıl tatili ailelerinin yaşadığı yer olan Tarsus’a gelen üniversiteye yönelik olarak 4 günlük eğitim programı düzenlendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı olan Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Atölyesi, farklı eğitim programlarıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Atölyesinde, daha belirli bir eğitim almaya başlayan lise öğrencilerinin de ‘Bilimde Mesafeler Engel Değil Projesi’ kapsamındaki destek aldıkları programda, üniversite öğrencilerine ileri seviyede robotik yayılma, teknoloji içinde geliştirme, 3 tasarım boyutu, vex robotics turnuvalarına hazırlık ve yazılım geliştirme amacı sunumu bilgi sunumu yapıldı. Bilgisayar mühendisliğinden bilgisayar programcılığına, fen bilgisi öğretmenliğinden edebiyata kadar farklı bölümde okuyan üniversite öğrencilerinin katıldığı ekran sunumlarının ardından uygulamalı olarak elde edilebilir. Eğitim programı sonunda verilen alma sertifikası verilecek.

“Öğrencilerin kapsamını daha ileri seviyeye taşımayı hedefliyoruz”

Büyükşehir Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi Birim Sorumlusu Emre Aşkın, “Sömestir dönemi olduğu için memleketimizin dünyalarıyla bugün bir çalışma gerçekleştiriyoruz. İleri seviyede robotik yetiştirme eğitimi gerçekleştiriyoruz. Vermekteyiz.Bu eğitimlerle birlikte onların bu sahip oldukları daha ileri seviyeye taşımayı hedefliyoruz.

Öğrencilerle birlikte bu türlere destek sağladıklarını ifade eden Aşkın, “Bugün burada eğitmen olarak tek değilim. Liseli kullanıcılarım de var. Daha genel eğitim alan yönetimiyle birlikte bu istedikleri organize ettiler. Yürüttüğümüz ‘Bilimde Mesafeler Engel Değil Projesi’ ile bunu birleştirerek farklı bir eğitim modeli Kuruyoruz. Burada biyoküler, genetik mühendisliği, fen bilgisi öğretmenliği, bilgisayar programcılığı, bilgisayar mühendisliği gibi çeşitli farklı bölümlerden oluşan var. Gençlerin heyecanını paylaşıyoruz” diye konuştu.

“Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümüme de çok yardımcı olduğuna inanıyorum”

Mersin Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Beyza Nur Tokataş, sunucunun kendisine çok faydalı yerlere değinerek, “Robotik yerleşim eğitimini gördüm, katılmak istedim. Mersin’de oturuyorum, bu eğitim için Mersin’den geliyor gidiyor. Çok güzel ilerliyor. Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümüme de çok katkıda bulunmayı öğretmek, elde etmeyi da başarmak.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK