Mersin’de gönüllü kadınlar sahil temizliği yaptı

Mersin’de gönüllü kadınlar sahil temizliği yaptı

5 views
0
PAYLAŞ

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Çevre Haftası kapsamındaki gönüllülerin katılımıyla birlikte sahil temizliği bileşimi. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın organizasyonunda Yenişehir ilçesi sahilinde başarmaya, bisiklet derneği ve toplulukları ile çok sayıda gönüllüye katıldı. Ellerinde çöp poşetleri ile sahil boyunca çöpleri toplayan çevre gönüllüleri, ‘Çevremizi Temiz Tutalım’ mesajı verdi.

Bisikletli kadınlar ve erkeklerle birlikte Çevre Haftası çevre çevre temizleme çalışması yürütücütüklerini ve hedefin genelinde yüksek olduğunu düşünen kurum Sosyolog Başak Kaya, “Mersin ana şehri ve bu şehri koruma muhafazasının korunmasında. Bizler de bu işin bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz” dedi.

“Farkındalık oluşturmak için kumsalı temizlemeye gelin”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda Denetimci olarak görev yapan Özcan Boyraz ise, hafta içinde karbon ayak izini azaltma işlemini gerçekleştirdiklerini aktararak, “Bisikletli STK’ları davet ettikleri, temizlik onları da kutlama yaptı. Beraber bir kutlama için, kumsalı temizlemeye bitirmek için bitirmek Bisikletleri kullanmamızdaki maksat, karbon yayılımını minimuma indirin.

Temizlik hizmetinin ardından Etkinlik ve Gösteri Merkezine geçen bisikletli kadınlar ve gönüllüler, burada kahvaltı performansında buluştu. Etkinlik, ‘Bisikletli Kadınlar Durağı’ ön hatıra fotoğrafını çekmenin ardından sona erdi.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK