Mersin’de ikinci çocuk sokağı açıldı

Mersin’de ikinci çocuk sokağı açıldı

5 views
0
PAYLAŞ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Dünya Kız Çocukları Günü’nde ilkini kurduğu çocuk sokağına ikincisini ekledi. Çocuk sokakları ile kentte yaşayan Avrupa’da yaşayanların, olumsuz etkilerinden zarar görmeden, bilgisayar ve telefon bağımlısı olmadan, çocuklarını yaşayarak büyümelerini sağlamanın hedeflendiği belirtildi.

Kuzeykent Mahallesi 3169 Sokak’ta yer alan çocuk sokağı, kristalini öğrencilerin kesilmesiyle açıldı. Sokakta tapınağı sahnede çocuk zumbası, tahta bacak ve büyücülük gösterileri ile baloncuk şovu yapıldı. Çocuklara patlamış mısır ikramının ardından, boyama kitabı, topaç ve balon hediye edildi.

Çocukların dijital evlerinin, betonarme binalarının içinde barındırdıkları, eğitimlerine destek vermek, yaşadıkları yerlere ait olduklarını hissettirmek, büyüme iletişim sınırlarının ötesine geçmek adına bu projeyi gerçekleştirdiklerini düşündükleri Aile ve Çocuk Şube Müdürü Özay Öztürk, “Geleneksel çocuk oyunlarını boşaltmak, çıkarmak, yaşatmak ve eğitimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Burada 14 çocuk oyunu sergilendi. Arkadaşlarımız hayala bu oyunları kullanıyorlar. Bu trafik sokakten uzak, güvenlik kameraları olan bir ortam. Bu tür sokakları bulduğuça ve talep geldikçe, projeler devam edecek” dedi.

Çocuklardan Defne Buz ise “Burayı çok sevdim. Bugün burada biraz oyun oynadık, balon aldık. Zumba dansını da sevdim. Köşe kapmaca oynadım, labirent oynadım” diye konuştu.

Misket ve topaç oyunu burada yönergeleri yazan çocuklardan Güldane Şahbaz de, danslar, şarkı ve baloncuk öğretmeni olduğunu eğlendirdiğini söyledi.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK