Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak bulunduğu Tematik Kış Kampları çevresindeki ‘Güzel Sanatlar Kampı’ açılış törenine katıldı.
Mersin Kredi Yurtlar Kurumu Yerleşkesinde gerçekleştiğini açılışta konuşan Pehlivan, söz konusu kampa il dışından gelen gençlerin de olduğunu kaydederek, kampların sadece yaz ortasında değil kış başlangıcında de olduğunu, bu ortasında 2022 yılında 42 bin gencin ağırlandığını söyledi.
Kış kampları, şu anda 15 ilde olduğunu ifade eden Pehlivan, “Bu illerden biri de Mersin. Çok farklı başlıklarda temalar belirler. Gastronomiden ekonomiye, diplomasiden dijital iletişim, edebiyata, mühendisliğe kadar birçok başlık var. sanatlar başlığı altında, kültürümüze ve medeniyetimize ait sanatlar dahil edilmiş durumda.Bu da ayrıca memnun edici bir boyuttur. Yakından tanıma imkanımız olacak.Bununla birlikte gezi programları olacak.Bu vesileyle de ilimizi tanıyacaksınız” dedi.
“Boş zaman ifadesini hayatımızdan kaldırmalıyız”
Hayattaki en değerli kavramlardan insanın zamanına dikkat çeken Vali Pehlivan, “Zamanı çok iyi muhafaza durumundayız. Hayatımızdan ‘boş zaman’ ifadesini de kaldırmalıyız. Bu hasletler okuyarak, dinleyerek, araştırarak öğrenilir ve yaşayarak kalıcı hale gelir, idrak edilir.Gençlerimizin dahil olduğu bu tür kamplar sadece bilgilendirme değil, bilinçlendirme boyutuyla da çok önemli. sanata aktarmanın tarihini, kültüre, medeniyetimize bakma örnekleriyle kıymetlidir” ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, verdiği desteklerden dolayı Vali Pehlivan’a plaket takdim etti. Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet, Güzel Sanatlar Kampı genelinde düzenlenen sergiyi gezdi.