Mersin’de yollar yenileniyor

Mersin’de yollar yenileniyor

5 views
0
PAYLAŞ

Çalışmalar hakkında bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, işyerinin sadece belli olmadığı değil, Erdemli’nin 71 mahallesinde büyük bir görüntüyü sürdüğünü belirterek, “Daha fazla yer çok iş var. Hacıhalilarpaç arasındaki yolumuz, bir bölüm stabil bir bölüm sathi kaplama ve dar bir yoldu. İki araba zor geçiyordu. Burada yaptığımız çalışmayla sadece asfalt yaparak yolu yenilemedik, aynı zamanda yolu genişleterek daha rahat bir hale getirdik” dedi.

Elvanlı-Hacıhalilarpaç arasında 3 kilometrelik sıcak asfalt, Hacıhalilarpaç-Karayakup mahallesi arasında yaylacıların ve köylülerin kullandığıyla kullandığı ara yola da 7 bin 200 metre sathi kaplama görevlileri aktaran Uzunbağ, “Köylülerimizin, yolcularımızın gideceğini görüyoruz. Tarihinden bu yana buralarda böyle bir yol görülmedi. İnsanlar hem yakıttan hem de araçlara gidecekleri masraflardan kurtuldular. Elbette vatandaşlarımız çok daha iyisine layık. Yol yardımları, belediyemizin diğer hizmetlerinde olduğu gibi aralıksız devam edecek” diye konuştu.

Hacıhalilarpaç Mahallesi Muhtarı Hüseyin Nergiz, yol medeniyet demek olduğunu ve şu anda ‘kaymak gibi’ yollara sahip olacağını belirterek, “Yol medeniyeti demektir. Hacıhalilarpaç insanlara sivil duruşundan, yol genişletmedeki yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayesinde, şimdi yolumuz kayması gibi oldu” şeklinde konuştu.

Öğretme öğrenci servislerini öğrettikleri ve yol eski halinden dolayı sık sık aracında masraflar oluşturduğunu söyleyen mahalle sakinlerinden Durmuş Ali Kuzucu, “Bu yolu günde dört sefer ücret. İnanın arabamın ön düzenleri, yamadan dolayı çok rezil durumdaydı. Ama şu anda çok güzel bir yola kavuştuk. Yani ne aksamı, bundan iyisi olmaz, bundan iyisi can sağlığı” ifadesi kullanıldı.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK