Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezince, Mersin’de bulunan ve iş bulma konusunda sıkıntı yaşayan depremzedeler için ‘rehberlik ve yönlendirme hizmeti’ verildiği bildirildi.
Büyükşehir Belediyesinden yapılanan göre, Kariyer Merkezine kayıt yaptıran işsiz depremzedelere yönelik, haftalık olarak yapılacak toplantılarla da eğitim durumu ve endüstriyel analizler yapılacak. Bu sayede depremzedenin donanımı yeterliliği, bilgi ve becerilere göre istihdam olanakları ve piyasa gereksinimlerinin sağlanabilmesi için doğru eşleştirmenin gerçekleşmesi sağlanacak. İşi yönlendirmek için doğru bir şekilde sunabilmek için depremzedelerin yaş, eğitim durumu ve kaldıkları yeri de göz önünde bulundurarak hizmet verecek olan Kariyer Merkezi, Mersin’deki mevcut iş gücü sorumluluğu ile ilgili de bilgi verecek.
Yeni mezun olan veya farklı meslek edinmek isteyenler depremzedeler için de mesleki eğitimler düzenleyecek olan Kariyer Merkezi, iş arama eğitimi eğitimi, cv oluşturma, görüşme görüşmeleri da bilgilendirmeler yapacak.
“Kurumlar arası işbirliğine yönelik çalışmalarımızı yaparak kaynaklarımızı, yeteneklerimizi ve yeteneklerimizi bir araya getirerek en uygun hizmeti vermeye çalışıyoruz”
Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, Mersin’de bulunan depremzedelere istihdam uzmanı verecekleri desteklerden bahsederek, “Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi olarak, deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımıza nasıl bir hizmet politikası üreteceğimizle ilgili çalışma yaptık. 2 Mart tarihinde ilimizde bulunan sivil toplum kuruluşu, kamu hizmeti ve odalarımızla yapmış olduğumuz bir çalışma oldu. Geliştirmenin neler üzerine yapıldığını konuşma. Burada çok önemli bir şüphe, kurumlar arası işbirliği. Kurumlar arası işbirliğine yönelik çalışmalarımızı yaparak kaynaklarımızı, yeteneklerimizi ve yeteneklerimizi bir araya getirerek en uygun hizmeti vermeye çalışıyoruz” dedi.
Kariyer Merkezinin ‘kariyer rehberliği’ hizmeti ile depremzedeler için verecekleri destekleri aktaran Özada, “Deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımıza Mersin iş piyasasını tanıtıp, Kariyer Merkezimize kayıt olduğu zaman geçmişlerinin verilerini analizini, geldikleri yerlerin ve eğitim durumlarının analizini yapabilmenin önemine değiniyoruz. Çünkü bunu doğru bir şekilde yaptığımız zaman, eşleştirmeyi de doğru yapmayı düşünüyoruz. Kariyer faaliyetlerini ve iş arama becerilerini eğitimleriyle de, istihdamı artırmak istiyoruz” diye konuştu.
“Önümüzü yapabilmek için çalıştay yapmak istiyoruz”
İş arayan adayların firmalarla sağlamalarını sağladıklarını ve endüstriyel eğitim çalışmalarını sürdüren kayıt defteri Özada, mayıs dönemi kurmayı planladıkları çalıştaydan da bahsederek, şöyle devam etti: “Mayıs gezisi ilk haftası gideceküz bir konu var. Bu da Mersin insan kaynakları arasında çalışmaktay. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezinin öncülüğünde sahip olduğu bu şeyleri, yine iş dünyasının tüm taraflarını sürdüren bir şekilde üniversitelerimiz, odaları, iş dünyası, firmalar hatta deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımızdan oluşan ve yaklaşık 200 kişiye yakın bir oluşumuyla bir çalıştay yapmayı planlıyoruz. Burada hem Kariyer Merkezimizin yapmış olduğu değerlendirmeleri ve çevredekileri dikkate almalarını planlamak, bunun dışında iş dünyasının gereksinimleri neler ve deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza veya buraya gelen vatandaşlarımıza nasıl hizmet sunacağımız konusunda önümüzü görebilmek için çalışmak istiyoruz.”
“İş ilanları konusunda standartlar uyuyorsa hemen yayınlanıyor”
İçinden gelen müşteriler Kariyer Merkezine kayıt olduğu takdirde, iş ilanları konusunda kriterlern de uyması durumunda hemen kendileriyle deprem geçtiklerini söyleyen Özada, “Haftanın bir gününde de grup görüşmeleriyle hem bir tanışma gerçekleştirdiğimiz hem de Kariyer Merkezimizin nasıl çalıştırıldığı ile ilgili bilgilendirme yaptığımız ki, bundan sonraki Süreç boyunca sistemi bir şekilde devam ettirmek için kullandı.