Mersin’den deprem bölgesine 160 ton narenciye ürünü gönderildi

Mersin’den deprem bölgesine 160 ton narenciye ürünü gönderildi

8 views
0
PAYLAŞ

Mersinli narenciye sahibinin bahçelerinden toplanan 160 ton limon ve portakalın paketlendikten sonra Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’daki depremzedelere dağıtılmak üzere gönderildiği bildirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üzerinden 45 gün geride kalan, deprem felaketini yaşayanları her alanda yanında yer almaya devam ediyor. Bu arada Mersinli narenciye kullanıcısının bahçelerinden toplanan 160 ton limon ve portakal, paketlendikten sonra Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’daki depremzedelere dağıtılmak üzere yola çıktı.

“Üretici desteklerimize, vatandaşlarımıza vitamin oldu, iyi de oldu”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Mersin narenciyenin başkentidir. Çok sayıda çiftçimiz limon ve portakal üreterek, evinin varlığını sağlıyor. Biz de bu ürünleri üreticisinden satın aldık, bir güzel paketledik, deprem bölgesi vatandaşlarımız için yola çıkardık. Afiyetle yesinler. Üreticilerimize destek, vatandaşlarımıza vitamin oldu, iyi de oldu” ifadelerini kullandı.

“Amacımız hem üreticiye hem depremzedeye destek”

Proje hakkında bilgi veren Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu ise elde ettiği hedeflerin her yıl yükselmeye dikkat etmesi, “Yıldan artan artan üretim maliyetleri beraberinde, narenciye endüstrisinde de bir pazar sorunu oluştu. Çünkü kurtuluşlar yükseldi. Tüccar ve ihracatçıların vermiş olduğu fiyatlar ise üreticiyi memnun etmiyor ve narenciye hareket ediyor” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hem üreticinin yaşadığı sıkıntıya bakım olmak hem de depremzede kalıcı bir destek olmayı hedeflediklerini ifade eden Şahutoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak hem yaşanan bu sorunua ışık tutmak hem de muhafaza ettikleri limon ve portakalı satın almayı, deprem bölgesinde yaşayan depremzedelere ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu proje kapsamında 80 ton limon ve 80 ton portakalı satın alarak Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay bölgesindeki çadır kentlerde yaşayan depremzedelerimize ulaştıracağız” diye konuştu.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK