Metiner: “Türk kardeşlerimiz PKK-HDP’ye bakarak Kürtleri bunlardan ibaret zannetmesinler”

Metiner: “Türk kardeşlerimiz PKK-HDP’ye bakarak Kürtleri bunlardan ibaret zannetmesinler”

7 views
0
PAYLAŞ

Demokrasi ve Birlik Derneği (DEMBİR-DER) Genel Başkanı Mehmet Metiner, Türkler ile Kürtler arasında hiçbir sorun olmadığını belirterek, “Bu devletin sahibi devleti. Türk kardeşlerimiz PKK-HDP’ye baktığınızda Kürtlerin içeriğini içerdiği zannetmesinler. Kürt iddiaları tek tip değiller” dedi.

Bir dizi toplantıya katılmak üzere Mersin’e gelen DEMBİR-DER Genel Başkanı Mehmet Metiner, basın mensuplarıyla buluştu. Suphi Öner Öğretmenevinde gerçekleştiği buluşmada konuşan Mehmet Metiner, kendilerinin için demokrasi ve birliğin vazgeçilmez olduğunu söyledi. Herkes için demokrasi isteyen derneklerden yola çıkarak Metiner, “Birliği demokrasi içinde, bir arada barış içinde yaşayarak gören bir derneğiz. Demokrasiyi derinleştirmeye çalışan, birliği gerçekleştirmeye çalışan bir anlayışın kapsamıyız. Kürtçeyiz.Biz aynı zamanda Türk’üz, lazız, Çerkez’iz, Arap’ız, Zaza’yız.Biz birlikte Türkiye’yiz.Ancak değişkenlerimizle birlikte Türkiye’yiz.Farklılıkları inkar eden değil, tartışmaları kabul eden anlayışlarla ancak birliğimizin sağlanabileceğine inanıyorum Devletimizin bekasını çok önemsiyoruz ama devletimizin bekasının ancak ve yalnızca demokratik temellerde kurulabileceğine devlet. ldir” diye konuştu.

“HDP-PKK temsili Kürti üzerinden tekçilik iddiasında bulunmanlar”

Ülkede yaşayan herkesin aynı zamanda bu ülkenin sahibi olduğunu kaydeden Metiner, “Kardeşliği ve birlikteliği çok önemsiyoruz. Kürtler üzerinden oynanan bir tuzağı boşa çıkarmak için yola çıktı.Hem Kürt hem de Türk kardeşlerimizin çıktıklarını koru.Sizi birbirinize isteyenlerin oyununa gelmeyin.Siz birbirinizle didişirseniz devletinin gücü elden gider.Bu devlet sahiplerinin devleti.Türk kardeşlerimiz PKK-HDP’ye bakan Kürtlerin Bunlardan oluştuğu zannetmesinler.HDP-PKK Kürt temsili üzerinden tekçilik iddiasında görülmenlar.Kürtler tek tip değildirler.Kürtler kendi içinde çeşitlidirler.Biz İslam akidesini çok önemseyen, yönetici bekasını çok önemseyen, çalıştırmanın ve milletimizin birliğini çok önemseyen Kürtleriz.B iz bu yöre Kürtleriyiz. Biz bölmeye, bölmeye değil bütünleştirmeye çalışan Kürtleriz. Şiddetin, terörün her türüne karşıyız” şeklinde konuştu.

“Kurt hakkını Recep Tayyip Erdoğan çözdü”

Kürtler ile Türkler arasında hiçbir sorunun olmadığını vurgulayan Metiner, “Bizim hedef kitlemizin Kürtler olması önemli. inkar eden, Kürtlerin üzerinde yasaklayan, Kürtler üzerinde acımasız baskı politikası uygulayan bir devletimiz yok.Artık bu ülkede Kürtçe, saldırganlarımız Türkçemiz gibi kamu mülkünün bir parçası oldu.Artık devletinin Kürkçe kanalı da var.Ülke bölünmüş mü?Hayır bölünmedi.Başörtüsü düşüncesik simge olarak kafes kabul ettiler.Başörtüsünün resmi alana dahil edilmesiyle laikliğin elden gideceği söylendi.Başörtüsü resmi alana dahil oldu, laiklik mi gitti, şeriat mı geldi? rejimi değildir.Bugün kamu ala nda herkes bir arada barış içinde yaşıyor. Bugün devletimiz artık eski noktada değil. Kürtleri bir halk olarak kabul eden bir siyasal egemenliğimiz var. Bu yüzden biz dernek olarak şunu söylüyoruz. Türkiye Kürtlerin ülkesidir, Kürtlerin devletidir, Kürtlerin vatanıdır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da herkesten önce ve herkesten daha çok Kürtlerin destek vermesi gereken bir liderdir. Çünkü asla kimsenin cesaret edemediği, herkesin sus pus olduğu bir dönemde Diyarbakır meydanında bu kardeşliği tesis eden, Kürtler üzerindeki her türlü baskıyı ortadan kaldıran Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu ülkenin Kürtleri olarak biz Türkiye’yi ne kadar kendi devletimiz, ne kadar anavatanımız olarak görüyorsak Recep Tayyip Erdoğan’ı da liderimiz olarak kabul ediyor ve selamlıyoruz” ifadesini kullandı.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK