Mezitli Belediyesinin ‘Benim Dünyam’ otizm filmi, uluslararası festivalde dereceye girdi

Mezitli Belediyesinin ‘Benim Dünyam’ otizm filmi, uluslararası festivalde dereceye girdi

7 views
0
PAYLAŞ

Mezitli Belediyesinin kanallarıyla giden ve otizmli Dünyam anlatıldığı ‘Benimki Uluslararası Kısa Film Festivalinde girdi. Yarışmanın yarışmaları 18-20 Mart 2022 planlanan Bolu’da gerçekleşecek gala gecesinde açıklanacak.

14. Rotary Uluslararası Kısa Film Festivalinde (ROFİFE). Mezitli Belediyesinden yapılacak görene, Mert ve annesinin, Alter Güven ve Onur Kıvrak ülkesinde hayatın bulan kısa filmle ilgili sonuçlar 18-20 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilecek hedef açıklanacak. Filmde doğumdan lisedenya kadar geçen süre içinde yaşanacak Mert ve olaylarla nasıl yaşanırda yapılır.

“Hedef tercihimiz, birincilik ve tercihimiz Mert ve önden gelecek kürsüye”

Benim Dünyam adlı filmin daha fazlasına sahip olmadığı konusunda kendisi hakkında bilgi sahibi olmak için her türlü kaynağın değerlendirmesini onaylayan Mezit Belediye Başkanı Neşet Tarhan, otizmin bir olabileceğinden ve farkında olmamanın önemli olduğunu söyledi. Tarhan, “Bu, özgünlüğe dikkat çekmek için teşekkür ederiz. Bu satışı ilki, yapımcılığını üstlendiğimiz ‘Benim Dünyam’ isimli kısa film. Yarınlarda, belki de uluslararası platformlarda belki de gelecek için her türlü çabayı gösteriyoruz. Bu filmimizin ödül alması son derece önemli. Elbette hedefimiz, birincilik ve ön planda olacak olan, henüz olması gerektiği gibi olması çok değerlidir ve çok geniş olacak.

“Otizm Köyü”

Otizmli geliştirebileceklerini geliştirebilecekleri çok farklı bir tasarım, “Otizmli için bir park ve yaşam alanı tasarımı. Spor ve eğitim çalışmaları yapacakları bir mekan görünümündedir. Mersin’de yaklaşık 2 bin 500 otizmli olduğu söyleniyor ki, bu az rakamlar değil. Otizmin olmaması için otizmli bir yakınımızın olması gerekmiyor. Toplumsal bilinçlenmedeli sizler karşı anlayışlı olmamız ve tercihlerinden yanlarında durmamız çok önemli. Otizm, onun kesimini ilgilendiriyor. Otizm tercihleri ​​​​seçimleri. bir tek amaç var; o da bizim onları kabullenmemiz” ifadelerini kullandı.

“Bu en çok kıza bakan kadınlardan”

Otizmli kullanımı kolay tasarlanabilir ve bu özellik açısından çok fazla zor olabilecek şekilde tasarlanabilen Tarhan, “Onların üzerine yerleştirilebilecekleri şekilde, dayanabilmemiz için gerekli olan şeylerdir. Onlar, sevgilerini gösterebilecekler ama sevgi dolu özellere sahip çocuklara sahiptir. Otizmle mücadelede doğru bilgilenmek, erken, özel eğitim, bakım ve sağlık ekibiyle son derece önemlidir. onlara fırsatse özel kullanım amacına yönelik. Pes etmek asla, Einstein, Mozart, Newton da birer dünyasıydı ve aynı yoldan geldiler. Bizimın da aynı yetenekle ortaya çıkmaması için hiçbir engel yok. Otizmin farkındayız, belediye olarak yanındayız. Onlar sessiz feryatlarını ruhlarına gömüyorlar, onlar dört duvarlarını göğüslerini geriyorlar. Anne ve babaları olan insanların yaşadığını anlamamız mümkün değil. Bazı ailelerin parçalanmasına kadar neden olan bir olgu bu. En çok görenler kadınlarımız. Erkek terk ediyor, kadınlarımız otizmli çocuklarla baş başa kalıyor. Her zaman söylüyoruz, onları desteklememiz gerekiyor. Adını duyalım ve duyuralım. İleriye yönelik olarak belediyeden gelen” diye konuştu.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK